VJETAR U LEĐA KIJEVU: Još jedna zemlja šalje tenkove Ukrajini, agresori trpe teške gubitke...

U međuvremenu u Ukrajini mediji navode da je nad Kijevom tokom noći oboreno 15 dronova, objavile su vojne vlasti iz grada.

  • Evropa

  • 26. Jan. 2023  

  • 2

Kako javlja agencija Nexta, zabilježeno je više eksplozija širom Ukrajine. Tako su eksplozije zabilježene u oblastima Dnjepropetrovsk, Herson, Kijev i Mikolajiv.

Ukrajinsko miistarstvo odbrane tvrdi

da su tokom jučerašnja 24 sata uništili 14 tenkova te ubili 780 ruskih vojnika.

Image

Norveška je kasno sinoć potvrdila da će poslati tenkove Leoparde 2 u Ukrajinu, javlja BBC.

Ministar odbrane Bjorn Arild Gram rekao je da će poslati tenkove, ali nije specificirao o kojem se broju radi.

Norveški mediji pišu da Norveška razmišlja o tome da pošalje osam od 36 tenkova Leopard, koliko ih ima u svom posjedu.

U međuvremenu u Ukrajini mediji navode da je nad Kijevom tokom noći oboreno 15 dronova, objavile su vojne vlasti iz grada.

Ukrajinska vojska dodala je da su Rusi pokrenuli neuspješan napad dronovima na glavni grad Ukrajine, u noći sa srijede na četvrtak.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...