BUKTI RAT U SNSD-u: Radmanović organizovao pobunu, ovo su njegovi zahtjevi...

SNSD iz Istočnog Sarajeva, u prevodu Nebojša Radmanović, ovim spekulacijama koje su se pojavile u medijima, nastoji izvršiti dodatni pritisak na Dodika, te na jednu od ove dvije pozicije imenovati svog čovjeka.

  • Politika

  • 26. Jan. 2023  26. Jan. 2023

  • 0

Tihi rat unutar SNSD-a između struja koje predvode potpredsjednik Nebojša Radmanović i predsjednik Milorad Dodik se nastavlja.

Ma koliko Dodik bio moćan i sa strane posmatrano kao da drži sve konce unutar SNSD-a, uvijek na umu treba imati da je Radmanović iskusni politički lisac, koji nikada nije niti će odustati od toga da ima snažan uticaj unutar stranke i da se bez njega ne mogu praviti nikakve kadrovske kombinatorike, piše Faktor.

Nakon što je "Osmorka" sa SNSD-om i HDZ-om BiH dogovorila raspodjelu 36 pozicija u državnim agencijama i institucijama, a gdje su se Milorad Dodik i Dragan Čović lako usaglasili da Uprava za indirektno oporezivanje BiH, nakon što je njom sedam godina rukovodio HDZ-ov Miro Džakula, ovog puta pripadne Srbima, krenula je unutarstranačka borba.

Tako je Radmanović preko gradonačelnika Istočnog Sarajeva Ljubiše Ćosića i poslanika Miroslava Vujičića (njegovog šefa kabineta dok je bio član Predsjedništva BiH), organizovao "pobunu", gdje se Gradski odbor SNSD-a usprotivio imenovanju DNS-ovog Nenada Nešića na poziciju ministra bezbjednosti BiH.

Potom je Dodik u Banjaluku pozvao Radmanovićeve "bundžije" te je kroz razgovor spuštena lopta.

Međutim, Radmanovićevi apetiti sežu puno dalje od ovih "pritisaka sa press konferencija" i "ucjena" dizanjem ruke u Parlamentu. Počelo se tako već spekulisatida bi ministar finansija BiH Zoran Tegeltija mogao biti imenovan za direktora Uprave za indirektno oporezivanje BiH, a da bi na njegovo mjesto mogao doći, a ko drugi nego Radmanovićev igrač, mlađahni Ljubiša Ćosić.

SNSD iz Istočnog Sarajeva, u prevodu Nebojša Radmanović, ovim spekulacijama koje su se pojavile u medijima, nastoji izvršiti dodatni pritisak na Dodika, te na jednu od ove dvije pozicije imenovati svog čovjeka.

Radmanoviću je svejedno da li će dobiti UIOBiH ili ministarstvo finansija, jer je njegov jedini cilj -  dodatno osnažiti svoj uticaj.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...