ŽELJKO KOMŠIĆ, ČLAN PREDSJEDNIŠTVA BiH: Kada god smo rekli "nikada više", nažalost, ponovi se...

-Moramo podsjećati i moramo se boriti protiv svih oblika mržnje, fašizma i antisemitizma za dobrobit budućih generacija", ističe Komšić.

  • Vijesti

  • 27. Jan. 2023  

  • 16

Danas je Međunarodni dan sjećanja na Holokaust, 78 godina otkako je oslobođen najveći nacistički koncentracioni logor - Aušvic.

-Vrijeme prolazi. Nažalost, sve je manje svjedoka Holokausta koji mogu svjedočiti o strahotama koje su preživjeli. Iako je Holokaust vođen mržnjom prema Jevrejima u II svjetskom ratu, taj stravičan zločin utjecao je na svijest društva u cjelini, navodi u reakciji povodom Međunarodnog dana sjećanja na Holokaust član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

-Kada god smo rekli "nikada više", nažalost, ponovi se. Stoga, dužni smo podsjećati na žrtve Holokausta, na žrtve nastale tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu, na genocid u Srebrenici, na žrtve koje se, nažalost, ponavljaju i danas u Ukrajini i širom svijeta. Moramo podsjećati i moramo se boriti protiv svih oblika mržnje, fašizma i antisemitizma za dobrobit budućih generacija", ističe Komšić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 16

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...