KONAKOVIĆ U RAZGOVORU SA AMBASADOROM MURPHYJEM: "BiH potrebna prijateljska podrška SAD u procesu jačanja regionalne saradnje"

Ministar Konaković je zahvalio ambasadoru istakavši "da smo u BiH svakako svjesni važnosti pomoći SAD kako BiH tako i regionu te da svakako želimo nastaviti graditi partnerski odnos sa Vašingtonom".

  • Vijesti

  • 27. Jan. 2023  27. Jan. 2023

  • 9

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković i zamjenik ministra Josip Brkić susreli su se sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Michaelom Murphyjem.

- Ambasador Murphy čestitao je ministru na uspješnim pregovorima poželjevši mu, kao i zamjeniku ministra, mnogo uspjeha u budućem radu. Istakao je još jednom da su SAD dokazani prijatelji Bosne i Hercegovine, te da će svakako nastaviti sa davanjem svoje podrške u izgradnji demokratske i prosperitetne budućnosti - navodi se.

Ministar Konaković je zahvalio ambasadoru istakavši "da smo u BiH svakako svjesni važnosti pomoći SAD kako BiH tako i regionu te da svakako želimo nastaviti graditi partnerski odnos sa Vašingtonom".

"Ono što je BiH potrebno je prijateljska podrška SAD u procesu jačanja regionalne saradnje, kako bi kroz taj proces osigurali građanima pozitivne promjene u budućnosti", kazao je. 

Kako je saopćeno iz Ureda za odnose s javnošću MVP BiH, zamjenik Brkić se osvrnuo na važnost jačanja dobro organizirane državne strukture gdje pomoć i partnerstvo sa SAD-om itekako mnogo znači.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...