MILAN DUNOVIĆ OTKRIVA: "Čavara bez zakonske procedure za sudiju Ustavnog suda FBiH predložio HDZ-ovog zvaničnika"

Dunović je objavio fotografiju dokumenta, Čavarine odluke da Borisa Baruna predloži za sudiju Ustavnog suda FBiH iz reda hrvatskog naroda. 

  • Politika

  • 27. Jan. 2023  27. Jan. 2023

  • 3

Milan Dunović (DF) tvrdi da je predsjednik FBiH Marinko Čavara (HDZ) bez konkursne procedure predložio sudiju Ustavnog suda FBiH, za kojeg je naveo da je bio zvaničnik HDZ-a.

Dunović je objavio fotografiju dokumenta, Čavarine odluke da Borisa Baruna predloži za sudiju Ustavnog suda FBiH iz reda hrvatskog naroda. 

"Čavara želi imenovati sudiju Ustavnog suda FBiH, bez dostavljene konkursne dokumentacije za potpredsjednike FBiH. Pri tom predlaže kandidata koji je bio aktivan u politici, i to u Parlamentu FBiH ispred HDZ-a", istakao je Dunović. 

Odluka je donesena jučer, a potrebno je da je potvrdi Dom naroda Parlamenta FBiH. Za Dunovića je riječ o spornoj odluci.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...