POLICIJA PRESRELA BROD: U Španiji zaplijenjeno 4,5 tona kokaina u vrijednosti od 105 miliona eura

Uhapšeno je 28 članova posade broda "Orion Pet", koji je plovio pod zastavom Togoa i čije je kretanje španska policija pratila od Kolumbije.

  • Hronika

  • 28. Jan. 2023  

  • 1

Španska policija zaplijenila je 4,5 tona kokaina, ulične vrijednosti oko 105 miliona eura, na brodu kod Kanarskih ostrva, prenosi Srna.

Uhapšeno je 28 članova posade broda "Orion Pet", koji je plovio pod zastavom Togoa i čije je kretanje španska policija pratila od Kolumbije.

Droga je zaplijenjena na brodu na kome se prevozila stoka, a koji se zaustavljao u lukama desetina zemalja prije racije španske policije u utorak, 24. januara.

"Međunarodne organizacije dovijaju se kako da prevezu drogu iz Južne Amerike u Evropu, koristeći stoku kako bi otežali kontrolu", saopštila je danas španska policija.

Policija je u luci Las Palmas istovarila iz broda desetine kutija i sanduka u kojima je bio kokain.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...