"MORAMO SE PRIPREMITI": Austrijska ministrica odbrane upozorava na mogućnost raketnog napada na Evropu

Kako je napomenula Tanner, ona se nada brzoj provedbi evropskog nebeskog štita, kod kojeg bi, kako ORF piše, i Austrija mogla učestvovati.

  • Evropa

  • 28. Jan. 2023  

  • 2

Austrijska ministrica odbrane iz Narodne stranke (ÖVP) Klaudia Tanner smatra kako su potrebne pripreme i za napade iz zraka, izvještava austrijski radio i televizija ORF.

"To je važan korak, da se pripremimo", istaknula je Tanner.

U razgovoru za austrijsku novinsku agenciju APA, održanom na marginama predstavljanja publikacije "Slika rizika 2023.", ministrica Tanner osvrnula se je na planirani zaštitni kišobran NATO-a za evropske države članice tog vojnog saveza.

Kako je napomenula Tanner, ona se nada brzoj provedbi evropskog nebeskog štita, kod kojeg bi, kako ORF piše, i Austrija mogla učestvovati.

"Ali to ne znači da tada mi više ne moramo provoditi aktivnu zaštitu našeg zračnog prostora. Upravo suprotno!", poručila je austrijska ministrica odbrane. Istaknula je kako je važno po svim navedenim osnovama 'biti spreman i za takve prijetnje'.

Nakon intervjua za APA-u i izjava ministrice Tanner o potrebi pripremanja za moguće raketne napade na Evropu, te kritike kako Austrijancima nije rečena istina što sve znači članstvo neutralne Austrije u Evropskoj uniji, narednih se dana očekuju burne reakcije, prenosi Večernji list.

  

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...