NAKON VRLO USPJEŠNE 2022. GODINE: Toyota u BiH od 1. aprila mijenja model poslovanja, u Sarajevu kontakt centar za regiju

Višošević je kazao da je Toyota 2022. godine sa 839 prodatih automobila imala drugu najbolju godinu od početka poslovanja u BiH, pri čemu je najviše priodano modela Yaris.

  • Ekonomija

  • 29. Jan. 2023  

  • 0

Od 1. aprila 2023. godine Toyota BH počinje sa direktnim uvozom vozila, a u Sarajevu će biti uspostavljen i kontakt centar japanskog proizvođača za regiju.

Ovo je najavio danas na godišnjoj press-konferenciji u Sarajevu direktor Toyote BiH Damir Višošević, izvještava Indikator.ba.

On je podsjetio da Toyota u BiH ima predstavništvo od 2005. godine, koje je uspješno poslovalo, ali da je sada došlo vrijeme da se prisustvo ovog moćnog globalnog brenda podigne na viši nivo.

"Ovo je respektabilno japansko ulaganje u Bosni i Hercegovini, koje će donijeti veći broj zaposlenih i povećati prihode koji će državi otići u budžet", istakao je Višošević i dodao je sa nekadašnja četiri radnika broj zaposlenih narastao na 15, a kompanija je otvorena za prijem novih stručnih kadrova.

Prema njegovim, riječima, podružnica u BiH uživa povjerenje vlasnika, pa će u toku ove godine u Sarajevu biti uspostavljen i kontakt centar koji će pokrivati cijeli region.

Višošević je kazao da je Toyota 2022. godine sa 839 prodatih automobila imala drugu najbolju godinu od početka poslovanja u BiH, pri čemu je najviše priodano modela Yaris.

Precizirao je da je 24 posto prodanih automobila bilo sa hibridnim pogonom, a ostatak od 76 posto su bili automobili s konvencionalnim pogonom.

Višošević je naveo da je Toyota u 2022. bila na trećem mjestu po tržišnom učešću u putničkom programu u BiH, dok je u području privatnih automobila bila lider s oko 20 posto tržišta.

Naglasio je da u ovoj godini planiraju prodati 960 automobila i da ne očekuje teškoće u lancu nabave koje imaju drugi proizvođači, iako vozila dobavljaju iz Toyotinih tvornica sa svih strana svijeta.

Na konferenciji za medije je najavljeno da će u 2023. prvih 150 kupaca modela Yaris besplatno dobiti dječiju autosjedalicu, što je akcija koju kompanija realizira s BIHAMK-om.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...