JOHNSON REKAO DA MU JE PUTIN ZAPRIJETIO PROJEKTILOM: "Borise, ne želim te povrijediti, ali s projektilom bi to trajalo svega minutu"

Johnson je za BBC rekao da mu je Vladimir Putin u telefonskom razgovoru uoči ruske invazije na Ukrajinu prijetio raketnim napadom. Tadašnji britanski premijer rekao je da mu je ruski predsjednik poručio da će to trajati svega minutu.

  • Evropa

  • 30. Jan. 2023  

  • 0

Ruske vlasti su danas reagirale na tvrdnju bivšeg britanskog premijera Borisa Johnsona da mu je Putin tijekom razgovora prijetio projektilom. Putinov glasnogovornik Dmitrij Peskov rekao je novinarima da ono što tvrdi Johnson nije istina, ili preciznije, da se "radi o laži".

Podsjetimo, Johnson je za BBC rekao da mu je Vladimir Putin u telefonskom razgovoru uoči ruske invazije na Ukrajinu prijetio raketnim napadom. Tadašnji britanski premijer rekao je da mu je ruski predsjednik poručio da će to trajati svega minutu.

Johnson kaže da je taj razgovor s Putinom imao u feburaru 2022. te je u njemu upozorio ruskog predsjednika da će rat biti potpuna katastrofa, da će doći do sankcija Zapada i većeg broja NATO-ovih snaga na ruskim granicama. Također je pokušao odvratiti rusku vojnu akciju govoreći Putinu da se Ukrajina neće pridružiti NATO-u "u doglednoj budućnosti".

"U jednom trenutku mi je prijetio i rekao: 'Borise, ne želim te povrijediti, ali s projektilom to bi trajalo svega minutu' ili nešto slično. Veselo. Ali mislim da je, sudeći po vrlo opuštenom tonu koji je imao, po nekoj vrsti distanciranosti, samo podilazio mojim pokušajima da ga natjeram na pregovore", ispričao je Johnson.

Peskov je također rekao da će daljnje slanje oružja Ukrajini sa Zapada samo dovesti do daljnje eskalacije sukoba. Rekao je da članice NATO-a postaju sve više upletene u sukob te da njihovo slanje oružja Ukrajini neće promijeniti tijek sukoba. Njemačka i SAD prošli su tjedan objavili da će Ukrajini poslati napredne tenkove.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...