ZA MNOGE NEODOLJIV: Range Rover Sport u izdanju koje staje uz bok najbržima

Pogled u kabinu zasad nije dostupan, pa se treba osloniti na službene informacije koje naglašavaju izbor između različitih dezena kože i Alcantare.

  • Auto

  • 30. Jan. 2023  30. Jan. 2023

  • 0

Range Rover je poslastica za odabrane, a Manhart ju je upravo dodatno zasladio.

Range Rover Sport je za mnoge neodoljiv, dok se tunirana izvedba nameće kao zanimljiva opcija najzahtjevnijim kupcima. Tuner iz Wuppertala se već dokazao na SUV-ovima iz Land Rovera, pa je tako već prije na Bliskom istoku u ponudi model Vogue.

Sada je isti motor, a vjerovatno i ostale modifikacije preslikao na manji Rang Rover Sport.

Prema dva dostupna rendera lako je zaključiti kako preradom dominiraju ogromni naplatci u zlatnom finišu. Promjera su čak 24 inča, što je puno čak i na SUV-u ovog kalibra. Ista sjajna zlatna nijansa korištena je na naljepnicama kojima je ukrašena karoserija, a pretpostavljamo kako se može naći i u kabini.

Pogled u kabinu zasad nije dostupan, pa se treba osloniti na službene informacije koje naglašavaju izbor između različitih dezena kože i Alcantare.

Inače, osnova je top izvedba iz standardne ponude, Range Rover Sport P530 First Edition. BMW-ov 4.4 V8 sada je unaprijeđen, pa u maksimumu daje 650 KS i 890 Nm, što je zamjetan plus od 120 KS i 140 Nm. Stoga je realno očekivati kako je ubrzanje do 100 km/h od 4.5 sekundi standardnog modela ovdje bitno popravljeno.

Na popisu opcija još su modifikacije ovjesa, kao i mogućnost ugradnje sportskog ispušnog sustava.

Ponuda je limitirana na svega 10 primjeraka, a cijena je na upit.

(Index.hr) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...