STANJE NA CESTAMA: Odroni, magla, niska temepratura, snijeg u Bosni, a na jugu...

(...) saobraća se po pretežno suhom kolovozu, uz povoljne vremenske uvjete.

  • Vijesti

  • 31. Jan. 2023  31. Jan. 2023

  • 0

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po mjestimično mokrom ili vlažnom kolovozu, a upozoravamo i na učestale odrone na brojnim dionicama.

Zbog odrona izdvajamo puteve: Turbe - Karanovac, Jajce - Banja Luka, Bugojno - Kupres i Sarajevo - Foča, kao i prevoje Rostovo (Bugojno - Novi Travnik) i Makljen (Prozor - Gornji Vakuf/Uskoplje).

Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na pojedinim dionicama magistralnih puteva: Glamoč - Mrkonjić Grad (Mlinište), Izačić - Bihać - Bosanski Petrovac i Bosanski Petrovac - Oštrelj - Drvar, kao i na širem području Tuzle, Gračanice, Kladnja i Kalesije.

Zbog niske temperature poledica se može očekivati na svim vlažnim lokalitetima, posebno na zasjenjenim dionicama u višim planinskim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima.

Na dionici Kupres - Šuica jak vjetar mjestimično nanosi snijeg na kolovoz, a snijega na kolovozu mjestimično ima na širem području Trnova.

U južnim krajevima saobraća se po pretežno suhom kolovozu, uz povoljne vremenske uvjete.

Na magistralnom putu Livno - Šuica upozoravamo na učestale izlaske divljih konja na kolovoz.

Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog radova u tunelu Čeljigovići na putu Sarajevo - Pale saobraća se usporeno, jednom trakom. Usporeno zbog radova saobraća se i na magistralnim putevima Jajce - Donji Vakuf i Mostar - Stolac.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...