SVE ZAVISI OD JEDNOG POTPISA: Da li će Đoković u 2023. nastupiti na turnirima u SAD-u?

Najbolji teniser svijeta bi ove godine ipak mogao u SAD.

  • Zabava

  • 31. Jan. 2023  31. Jan. 2023

  • 0

Novak Đoković, od ove sedmice ponovo svjetski broj 1, i ove sezone se suočava sa eventualnim neodlaskom na turnire u SAD.

I dalje je na snazi da nevakcinisani ne mogu u SAD, zbog čega je Đoković prošle sezone propustio sve turnire u Americi.

Tako će biti i ovog proljeća i izvjesno će propustiti turnire koji se tokom proljetnih mjeseci igraju u ovoj zemlji.

Ipak, postoje informacije da bi predsjednik Joe Biden 11. maja mogao ukinuti vanredno stanje uzrokovano pojavom koronavirusa, te ako se to dogodi onda više ne bi bilo ni prepreke oko ulaska u zemlju, javljaju mediji.

To bi praktično značilo da bi Novak Đoković u drugoj polovini godine mogao ići na američku turneju, uključujući i US Opena koji se igra od 28. augusta.

Đoković je tri puta do sada osvajao US Open, uz čak pet poraza u finalima.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...