ŠVEDSKA KOMPANIJA RUŠI SVE REKORDE: U samo tri mjeseca popularna streaming mreža dobila novih 10 miliona pretplatnika...

Za tekuće tromjesečje očekuje se povećanje broja pretplatnika za oko 2 miliona.

  • HiTec

  • 01. Feb. 2023  

  • 0

Broj pretplatnika diva za streaming muziku Spotifya porastao je na 205 miliona do kraja četvrtog kvartala prošle godine, izvijestila je švedska kompanija

U samo tri mjeseca dodano je ukupno 10 miliona pretplatnika. Ukupan broj korisnika plaćene i besplatne verzije Spotifya porastao je na 489 miliona s 456 miliona krajem augusta.

Za tekuće tromjesečje očekuje se povećanje broja pretplatnika za oko 2 miliona, a očekuje se da će ukupni korisnici dosegnuti granicu od 500 miliona. Posljednjih godina Spotify je mnogo uložio u podcastove, između ostalog, kako bi izgradio još jedan izvor prihoda uz svoje pretplate.

Nedavno je Spotify najavio da će otpustiti 6 posto radne snage jer je osnivač i izvršni direktor Daniel Ek rekao da je usluga prebrzo rasla za njegovo poslovanje tokom ekspanzije pandemije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...