POLICIJSKA AKCIJA U NJEMAČKOJ: Uhapšen 31-godišnji Srbin, njemački mediji ga označili kao SERIJSKOG UBICU (FOTO)

"Policijski štab u Aalenu objavio je njegov foto-robot, a to je bio 'važan dio slagalice' u istrazi", rekao je šef policije Reiner Mueller, prenosi Kurir.

  • Hronika

  • 01. Feb. 2023  01. Feb. 2023

  • 0

Tridesetjednogodšinji Srbin za kojim je njemačka policija ranije raspisala potjernicu, uhapšen je danas. Njemačka policija tereti ga zbog pljački i ubistva najmanje dva penzionera, a njemački mediji označili su ga kao serijskog ubicu. 

Naime, osumnjičeni je otac dvoje djece iz Srbije, a sumnjiči se za ubistva u Schwäbisch Hallu.

"Istražitelji terete muškarca za ubistvo 77-godišnjaka u decembru i 89-godišnjaka prošle nedjelje u njihovim stanovima. Osim toga, provjerava se da li je muškarac odgovoran i za pljačku 83-godišnjaka u njegovoj kući prije oko dvije nedjelje. Istražitelji istražuju i da li je uhapšeni u oktobru 2020. godine u okolini ubio još jednu penzionerku (94) 2020. godine", piše Stern.de.

"Policijski štab u Alenu objavio je njegov foto-robot, a to je bio 'važan dio slagalice' u istrazi", rekao je šef policije Reiner Mueller, prenosi Kurir.

Pored toga, DNK na zaplijenjenom oružju ubistva doveo je policiju do osumnjičenog.

alt

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...