PROCURILI DETALJI INCIDENTA U SUSJEDSTVU: Među nasilnicima koji su pretukli HGSS-ovce i sin moćnog HDZ-ovca

Već nekoliko dana u medijima se piše o divljanju trojice mladića koji su BMW-om stigli na skijalište Platak i počela driftati stazom pripremljenom za skijaše i sankaše. Nakon ludovanja po snijegu izašli su van iz auta i napali ljude koji su bili tamo.

  • Hronika

  • 01. Feb. 2023  01. Feb. 2023

  • 0

Kasnije se ispostavilo da su među pretučenima i gorski spasitelji, te da su nasilnici prije toga ispred tamošnjeg kafića vježbali MMA tehniku hrvanja.

HGSS je napad oštro osudio, a saopćenjem se sad oglasila i primorsko-goranska policija. Incident opisuju kao “remećenje javnog reda i mira tučnjavom” iako su nokautirane tri osobe, a jedan pripadnik HGSS-a je pretrpio i potres mozga pa se incidenta ni ne sjeća. Svi nasilnici su već pušteni da se brane sa slobode.

“Prema dosad utvrđenom, tučnjava između više osoba dogodila se oko 20 sati na skijaškoj stazi, zbog kretanja osobnog vozila po toj stazi. Naime, 21-godišnji hrvatski državljanin se nepropisno kretao osobnim vozilom marke BMW po stazi uslijed čega je vozilo propalo u snijeg te je potom zatražio pomoć od 43-godišnjeg djelatnika zimske službe da ga odveze sa staze.

Budući da isti to nije mogao učiniti, 21-godišnjak se s još dvojicom suvozača s njime verbalno, a potom i fizički sukobio. U nastavku tučnjave sudjelovale su i druge osobe, a pri tom je troje hrvatskih državljana ozlijeđeno pa su zatražili liječničku pomoć u KBC Rijeka”, iznose svoju verziju događaja u policiji.

Utvrdili su, kažu, da su trojica napadača počinili prekršaj naročito drskog i nepristojnog ponašanja prema članku 6. iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Članak, inače, propisuje da će se novčanom kaznom od 20 do 170 eura ili zatvorom do 30 dana kazniti “onaj ko se na javnom mjestu ponaša na naročito drzak i nepristojan način, vrijeđajući građane ili narušavajući njihov mir”.

Potres mozga, lom ruke i krvarenje u plućima

O prekršaju 21-godišnjeg vozača policija je dostavila i obavijest komunalnom redarstvu u čijoj je nadležnosti daljnje procesuiranje, poručili su. 

Prema detaljima koje je objavio Novi list, ova tučnjava je završila s vrlo teškim tjelesnim ozljedama.

Nakon što je HGSS-ovac rekao da mu neće odvući auto, jedan od mladića ga je nokautirao. Gorski spasitelj je ostao ležati u nesvijesti, imao je potres mozga. Muškarac koji mu je prvi priskočio u pomoć ima slomljenu ruku, a ženska osoba koja je pokušala zaustaviti divljanje ima unutarnje krvarenje u plućima.

Jedan od nasilnika sin moćnog HDZ-ovca

U međuvremenu su isplivali i novi detalji. Index je saznao identitet napadača, pa su tako otkrili i da je jedan od njih član riječkog kickboxing kluba, a jedan je bio hrvatski skijaški reprezentativac koji je kasnije prešao u MMA. Njegov otac je, pišu, HDZ-ov direktor u Hrvatskim šumama, odnosno upravitelj jedne od šumarija. O Hrvatskim šumama se već nekoliko dana priča u sklopu velike afere namještanja poslova. I on je do ovog napada bio član borilačkog kluba. Predsjednik kluba je, naime, za Novi list rekao da ga je iz kluba izbacio čim je saznao za ovaj incident.

“Sramotno. Tu gorčinu vam riječima ne mogu opisati i on više nije član mog kluba”, kazao je za Novi list Mladen Kujundžić o jednom od nasilnika s Platka.

“Apsolutno ne podržavam ovakvo ponašanje koje je za svaku osudu. Već je sramota što su s automobilom došli na skijalište, a da ne govorimo dalje. Istukli su ljude koji spašavaju tuđe živote. Nemam riječi zbog napada, a posebice zbog napada na djevojku. Taj član je stvarno bio odličan sportaš i do sada nikada nisam čuo ništa loše o njemu. Nakon ovoga, više nije član mog kluba”, rekao je Kujundžić.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...