BRENOMANIJA U ZAGREBU: Za tri dana rasprodane predstave o Lepoj Breni, telefoni u pozorištu ne prestaju zvonit (FOTO)

Ne pamti se kad je neka pozorišna predstava u Zagrebu izazvala ovakvu senzaciju i navalu na ulaznice kao što se upravo događa s hit-predstavom Lepa Brena Project, koja govori o životu najveće balkanske estradne zvijezde i raspadu socijalizma te razotkriva pozadinu važnih događanja, kako u showbiznisu tako i u društvu.

  • Estrada

  • 01. Feb. 2023  01. Feb. 2023

  • 1

Ne pamti se kad je neka pozorišna predstava u Zagrebu izazvala ovakvu senzaciju i navalu na ulaznice kao što se upravo događa s hit-predstavom Lepa Brena Project, koja govori o životu najveće balkanske estradne zvijezde i raspadu socijalizma te razotkriva pozadinu važnih događanja, kako u showbiznisu tako i u društvu.

U nepuna tri dana rasprodane su obje predstave, telefoni u pozorištu ne prestaju zvoniti, a u Zagrebu je zavladala prava "Brenomanija", javljaju organizatori. Upravo zbog toga osigurane su dodatne izvedbe 6. marta u 20 sati te 7. marta u 18 sati. Ulaznice su već u prodaji na blagajni i na internetskoj stranici kazališta Kerempuh, navodi Index.hr.

Predstavu izvodi glumačka ekipa proslavljenog Bitef teatra iz Beograda, a Lepu Brenu glumi i Jasna Đuričić, čuvena glumica koja je nedavno nagrađena za najbolju europsku glumicu u filmu Quo Vadis, Aida.

U glumačko-pjevačko-plesnom komadu Lepa Brena project problematiziraju se fenomen njezine popularnosti, tragični raspad bivše države, ali i nesretne sudbine svih njezinih građana. I sve to ispričano je kroz ženu koja je bila simbol Jugoslavije, čak pet likova Lepe Brene stopilo se u jednu zajedničku priču i poruku.

alt

Četiri glumice

 Pozorišnapredstava nastala je iz monologa dramskih pisaca Olge Dimitrijević, Slobodana Obradovića, Maje Pelević, Tanje Šljivar i jedne hrvatske spisateljice Vedrane Klepice, a sva lica Lepe Brene su prikazale četiri glumice, Jasna Đuričić, Jelena Ilić, Anđela Jovanović i Jovana Belović, te glumac Vlada Aleksić.

Glavni su likovi Brena Graditeljstva, Brena Biznismenka, Brena Pjesme, Brena Jugoslavenka i Brena Seksualnosti, čiji se monolozi upliću u vrstu razgovora, kako svih pet Brena međusobno tako i s publikom.

Autori naglašavaju da predstava nije zamišljena samo kao biografska predstava već kroz Lepu Brenu, najveći simbol showbusinessa Jugoslavije, priča i o kompleksnosti i kontradikcijama posljednja četiri decenije na ovim prostorima, o njegovim društveno-političkim transformacijama, ponosu i boli, razočaranjima i nadi, ali vidimo i Brenu kao estradnu zvijezdu koja i sama puca pod pritiscima životnih tragedija.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...