BIVŠA ŠEFICA POLICIJE O INCIDENTU U HRVATSKOJ: "Nisu smjeli pustiti MMA borce, bez obzira ko su im roditelji"

Ne stišavaju se reakcije na brutalan napad koji se u nedjelju dogodio na riječkom Platku.

  • Hronika

  • 01. Feb. 2023  01. Feb. 2023

  • 1

Mlađi muškarci prvo su driftali BMW-om po skijalištu, a potom su napali i mlatili ljude. Kako je danas objavljeno, radi se o MMA borcima. Na Platku su pretukli HGSS-ovce i jednu djevojku.

Iako se radi o istreniranim borcima koji su premlatili troje ljudi tako da su završili u bolnici, zasad su samo prekršajno prijavljeni i brzo pušteni na slobodu. 

Kako dozanaje Index.hr, kriminalističko istraživanje policija provodi nad Lukom Tirielom Abramovićem, Matejom Krunićem i Lovrom Pavelićem. Njih su zatekli na licu mjesta nakon napada. BMW je vozio Lovro Pavelić. BMW je u njegovom vlasništvu. O njemu nema javno dostupnih informacija. Ime Mateja Krunića se spominjalo vezano uz borilačke sportove. 

Treći među uhapšenim, pa puštenim je i najpoznatiji u javnosti. Luka Tiriel Abramović se ranije spominjao kao mladi hrvatski skijaški reprezentativac. Skijao je i za Tursku, čije je državljanstvo očito dobio uz hrvatsko. 

Bivša načelnica policije: Nisu ih smjeli pustiti na slobodu

Senka Šubat, bivša načelnica Policijske uprave primorsko-goranske, komentirala je slučaj za RI Portal

"Sramotno ponašanje, za svaku osudu. Odmah se znalo kojim intenzitetom i tko je napao službene osobe i one koji su im htjeli pomoći. Svakako je trebalo obavijestiti Općinsko državno odvjetništvo", kazala je Šubat.

"Njihovi udarci ostavljaju daleko teže posljedice po napadnute osobe od udarca običnog čovjeka i po mom mišljenju svrstavanje jednog ovakvog izgreda pod remećenje javnog reda i mira, barem u početku istrage, je preblago. Nemam uvida u postupanje policije i u istražne radnje, no po onome što sam pročitala u medijima i po reakcijama službenih osoba iz HGSS-a, smatram da se radi o izrazito nasilničkom ponašanju izgrednika koje je trebalo u startu drugačije tretirati", smatra Šubat.

"Puštanje takvih osoba koje sebe nazivaju borcima, a ustvari se ponašaju kao kukavice, nakon takvih posljedica po napadnute osobe, je pogrešno –  bez obzira tko su im roditelji", kaže Šubat.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...