SAMO SU INTERESI VJEČNI: Zašto je Avaz propustio sjajnu priliku da Novalića ponovo nazove "crnolistaš"?

Nakon dužeg vremena, Dnevni avaz je spomenuo federalnog premijera Fadila Novalića a uz njegovo ime izostavio je već standardni naziv "crnolistaš".

  • Regija

  • 02. Feb. 2023  02. Feb. 2023

  • 1

Mada u BiH ima nekoliko poznatih osoba koje su završile na američkoj crnoj listi (Milorad Dodik, Marinko Čavar, Gordana Tadić…) nikog od njih sarajevski Dnevni Avaz u svojim tekstovima ne etiketira kao "crnolistaša". Ta rogobatna etiketa rezervirana je isključivo za federalnog premijera Fadila Novalića

No, jučer je Avaz odstupio od ustaljene prakse, o aktivnostima premijera Novalića pisao je bez standardnih diskvalifikacija.  

altDnevni Avaz / Screenshot

Avaz naime piše da je Premijer Federacije BiH Fadil Novalić održao u sjedištu Federalne vlade u Sarajevu radni sastanak sa v.d. načelnikom općine Vogošća Migdadom Hasanovićem, s ciljem ubrzanja izgradnje saobraćajnih komunikacija na vogošćanskom području, a koje su strateške za Federaciju BiH i glavni grad Bosne i Hercegovine. Sastanku je prisustvovao i direktor JP Ceste Federacije BiH Ljubo Pravdić. 

"Ovo je vrlo važan projekt u sklopu Prve transverzale, koji predstavlja prijeko potrebno saobraćajno rasterećenje izlaza iz Sarajeva prema autoputu, odnosno uključenju na Koridor 5C. Vlada Federacije je uključena u proces projektovanja od izlaza iz tunela Kobilja Glava do Vogošće, koji ćemo moći isfinansirati iz federalnog budžeta. Želimo da se eksproprijacija zemljišta i rješavanje imovinsko-pravnih odnosa što prije završi, kako bi počela izgradnja", citirao je Avaz riječi premijera Novalića. 

Zanimljivo je i da je jučer, gostujući u programu televizije N1, jedan od najistaknutijih novinara Avaza Fadil Mandal, direktno obezvrijedio značaj američkih sankcija u političkom životu BiH.

"Pomalo je javnost umorna od tih sankcija koje se stalno nameću, a ne vidimo konkretne povratne i pozitivne reakcije na te sankcije", rekao je Mandal. 

A, u čemu je tajna!? Novalić je, izgleda, prestao biti "crnolistaš" kada se uhvatio problema koji je već godinama gorući za "konsultanta" Avaza Fahrudina Radobčića. Naime, Prva tranferzala, čiju je izgradnju najavio premijer Novalić, trebala bi proći tik ispod Avazovog tornja koji je već godinama prilično izoliran zbog nesređenog okolnog terena i lošeg prilaznog puta. 

Prva transferzala značajno će povećati vrijednost Radončićevog tornja na osami. To je razlog što je Avaz odlučio premijera Novalića poštedjeti etikete "crnolistaš". 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...