FIRMA IGORA DODIKA POKUŠAVA SE SNAĆI NAKON UDARCA: "Prointer" izgubio SAP licence, pa sada nudi savjetovanje

Oni kažu da treba razlikovati prodaju i održavanja SAP licenci od prodaje konsultantskih usluga implementacije i održavanja SAP informacionih sistema.

  • Ekonomija

  • 02. Feb. 2023  02. Feb. 2023

  • 0

Kompanija “Prointer” iz Banja Luke priznala je danas da je izgubila licencu za poslovni softver “SAP”, ali i dodala da je to ne sprečava da pruža savjetodavne usluge institucijama i preduzećima u kojima su ga implementirali i na tome zaradili desetine miliona maraka.

Oni kažu da treba razlikovati prodaju i održavanja SAP licenci od prodaje konsultantskih usluga implementacije i održavanja SAP informacionih sistema.

“Kako jedno sa drugim nije uslovljeno, ne podrazumijeva se da kompanija koja prodaje licence mora zapošljavati konsultante, kao ni da kompanija koja se opredijelila za prodaju konsultantskih usluga mora posjedovati SAP status da bi bila u mogućnosti pružati usluge implementacije ili održavanja”, saopštili su iz ove kompanije, osam dana nakon što je CAPITAL otkrio da su izgubili jednog od glavnih poslovnih partnera, njemačku kompaniju “SAP”.

Prema njihovom mišljenju, oni i dalje mogu davati konsultantske usluge vezane za ovaj softver.

“Kompanija prodaje isključivo usluge svojih zaposlenih ili angažovanog kadra i jedini preduslov jeste da oni posjeduju određena znanja i iskustvo iz oblasti koja je predmet usluga. S tim u vezi, naglašavamo da se projektne aktivnosti naših klijenata, kao i svakodnevni rad na SAP informacionim sistemima, vrše nesmetano i ni na koji način neće biti ugroženi”, poručuju iz Prointera.

Podsjećamo, kako je iz kompanije “SAP” rečeno za CAPITAL, nakon izvršene revizije, odlučili su da više ne sarađuju sa “Prointerom”.

Kako su rekli, aktuelni ugovor sa “Prointerom” je na snazi do 23. marta i nakon toga se neće produžavati.

O mogućim razlozima za prekid saradnje smo detaljno pisali u tekstu “IT eksperti objašnjavaju zašto je Prointer izgubio ugovor sa SAP-om”.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...