TURSKI MEDIJ TVRDI: Rasmus Paludan, koji je zapalio Kur'an, upuštao se u seksualne razgovore sa maloljetnicima

Švedsko-danski političar Rasmus Paludan vodio je seksualno eksplicitne razgovore sa maloljetnicima na internetu iako je znao da su maloljetni, tvrdi TRT World.

  • Evropa

  • 03. Feb. 2023  

  • 1

Audio snimci razgovora putem interneta rasističkog političara Rasmus Paludan otkrili da je s maloljetnicima razgovarao o uznemirujućim i eksplicitnim seksualnim scenarijima. Jedna od tema je bila situacija u kojoj nastavnica seksualno zlostavlja dječaka ispred njegovog razreda, piše TRT World.

Švedsko-danski političar Rasmus Paludan vodio je seksualno eksplicitne razgovore sa maloljetnicima na internetu iako je znao da su maloljetni.

Rasista, poznat po antimuslimanskom ekstremizmu i vođenju "tura spaljivanja Kur'ana", upuštao se u neprikladne i seksualno eksplicitne razgovore sa maloljetnim dječacima na platformi društvenih medija Discord. Audio snimci preuzeti sa internetskih stranica otkrivaju da je fanatični političar razgovarao s maloljetnim dječacima o uznemirujućim i eksplicitnim seksualnim scenarijima, kao što je "nastavnica koja seksualno zlostavlja dječaka pred njegovim vršnjakom".

- Plakao je kao što nikada ranije nije plakao pri prvom dodiru sfinktera plastičnim predmetom - rekao je Paludan svojoj mladoj publici.

Na jednom snimku njegova publika mu čak govori koliko koji ima godina. Prosjećna dob djece koja su pratila Paludana je bila od 13 do 17 godina. Na pitanje koliko on ima godina, političar je rekao da ima 39 godina.

Dakle, Paludan je svjesno i kontinuirano vodio seksualno eksplicitne razgovore sa maloljetnicima, prenosi TRT World.

Još jedan primjer razgovora koji pokazuje njegovo šokantno ponašanje, dogodio se 11. augusta 2021. godine između njega i drugih korisnika Discorda, uključujući i maloljetnike. I tog puta se Paludan ponovo upušta u izopačen razgovor, objašnjavajući korisnicima da se korisnik broj 1 upuštao u seksualnu aktivnost sa "dečkom" iza Netto prodavnice.

Kao odgovor na Paludanovu eksplicitnu priču, drugi korisnik pita korisnika broj 1: "Pa, da li radiš u Netto-u ili šta? Koliko imaš godina?"

Na što korisnik 1 odgovara: "Ne radim u Netto-u, imam 14 godina."

Uprkos tome što je svjestan svoje maloljetne publike, Paludan je jednom od korisnika 14. augusta 2021. godine rekao i da je bio "gol" kada je hodao po kuhinji. Također, Paludan je mladićima govorio o islamu u pokušaju da im objasni zašto "ne treba voljeti tu vjeru".

Paludan je počeo koristiti Discord nakon što mu je YouTube račun ukinut u februaru 2020. godine. Nije se suočio sa pravnim posljedicama zbog neprikladnih ćaskanja, ali je u prošlosti optužen za ukupno 14 prekršaja, kao što su rasizam, kleveta i kršenje saobraćajnih pravila.

Njegova kriminalna pozadina također otkriva da je osuđen na 2-3 mjeseca zatvora te mu tri godine nije dozvoljeno da vozi automobil niti da radi kao advokat.

Nedavno je ovaj antimuslimanski ekstremista spalio primjerak Kur'ana ispred prostorija turske ambasade u Švedskoj. Uprkos međunarodnoj osudi, Paludan se kune da će spaljivati ​​svetu knjigu svakog petka dok Švedska ne bude uključena u NATO savez.

Švedska i Finska su formalno podnijele zahtjev za pridruživanje NATO-u prošlog maja, potaknute agresijom Rusije na Ukrajinu, koja je počela 24. februara 2022. godine.

Međutim, Turska (članica NATO-a više od 70 godina) iznijela je prigovore, optužujući dvije zemlje da tolerišu, pa čak i podržavaju terorističke grupe, uključujući PKK i Fetulah terorističku organizaciju (FETO), grupu koja stoji iza pokušaja državnog udara 15. jula 2016. godine u Turskoj.

Prošlog juna, Turska i dvije nordijske zemlje potpisale su memorandum na samitu NATO-a kako bi se pozabavile legitimnim sigurnosnim zabrinutostima Ankare, otvarajući put njihovom konačnom članstvu u Alijansi.

U memorandumu, Švedska i Finska su se složile da neće pružati podršku PKK/YPG/PYD i FETO, kao i da će spriječiti sve aktivnosti terorističkih grupa, da će izručiti osumnjičene za terorizam i uvesti nove kazne za terorističke zločine.

Međutim, Švedska je samo usvojila kozmetičke korake da obuzda PKK, koja je optužena za prikupljanje sredstava u Evropi kako bi finansirala svoje terorističke kampanje u Turskoj, u kojoj je ubijeno više od 40.000 ljudi.

Pro-PKK grupa je 11. januara organizirala antiturski skup na kojem je bio istaknut lik sličan liku predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana u Stockholmu.

Turska je kritikovala ovaj provokativni incident i nedavni incident sa spaljivanjem Kur'ana. Situacija na terenu otkriva da Švedska tek treba da sprovede svoje obećanje u djelu, što ugrožava šansu da dobiju odobrenje Ankare za ulazak u NATO.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...