TRAGEDIJA KOD LAMPEDUSE: Utopilo se deset migranata, među njima tri žene i beba

Čamac s migrantima je isplovio iz Tunisa prošli vikend.

  • Evropa

  • 03. Feb. 2023  03. Feb. 2023

  • 0

Deset migranata, uključujući bebu i tri žene, izgubilo je živote pokušavajući prijeći iz Tunisa u Italiju, objavila je danas italijanska obalna straža koja je uspjela spasiti 42 ljudi.

Preživjeli tvrde da je četveromjesečna beba skliznula iz ruku majke koja je bila na umoru i pala u more prije akcije spašavanja. Jedan je muškarac skočio u more kako bi izvadio dijete, ali se utopio. Dva tijela nisu još pronađena.

Čamac s migrantima je isplovio iz Tunisa prošli vikend, ali je ubrzo došlo do poteškoća. Vjeruje se da su žrtve umrle od pothlađivanja. Talijanske vlasti su tokom noći dopratile na Lampedusu još tri broda sa 156 migranata, prenosi Hina.

Italija se ponovo suočava s navalom migranata iz sjeverne Afrike. Ove je godine u Italiju preko Sredozemlja stiglo oko 5.000 migranata, u odnosu na 3.035 prošle godine i 1.039 migranata 2021., pokazuju podaci ministarstva unutarnjih poslova.

Prema UN-u, u pokušaju prelaska Sredozemlja prošle je godine živote izgubilo 1.400 migranata.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...