ERDOGAN NAKON SASTANKA SA KURTIJEM: "Podržavamo viziju Kosova da se pridruži NATO-u, Vijeću Evrope i Evropskoj uniji"

Kazao je da se Turska nada da će proces dijaloga Kosova sa Srbijom biti okončan na način koji će osigurati trajni mir i stabilnost u regionu.

  • Svijet

  • 03. Feb. 2023  03. Feb. 2023

  • 0

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan izjavio je u petak da je njegova zemlja spremna da pruži podršku procesu dijaloga između Kosova i Srbije ako bude zatraženo.

"Turska je spremna da pruži svu vrstu podrške miru i stabilnosti našeg regiona i da pruži neophodan doprinos ako to strane zatraže", rekao je Erdogan na konferenciji za novinare sa kosovskim premijerom Albinom Kurtijem u Istanbulu.

Kazao je da se Turska nada da će proces dijaloga Kosova sa Srbijom biti okončan na način koji će osigurati trajni mir i stabilnost u regionu.

Istakao je da je Turska nastavila ulagati napore kako bi Kosovo dostiglo poziciju koju zaslužuje na međunarodnoj sceni, prenosi Anadolija.

"U tom smislu, podržavamo viziju Kosova da se pridruži NATO-u, Vijeću Evrope i Evropskoj uniji", rekao je turski predsjednik.

Erdogan je također kazao da je zatražio od Kurtija da poveća saradnju s Turskom protiv aktivnosti terorističke organizacije FETO, koja stoji iza pokušaja državnog udara 2016. u Turskoj.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...