VUČIĆEVA PONUDA OBRADOVIĆU: "Spreman sam da Dverima pokažem prijedlog o Kosovu, ali imam JEDAN USLOV!"

Vučić je optužio predsjednicu stranke Zavetnici da je lažni patriota i da je slagala da je dao dva miliona dolara za kampanju Hillary Clinton, kao i to da premijerka Ana Brnabić ima dvojno hrvatsko državljanstvo.

  • Regija

  • 03. Feb. 2023  03. Feb. 2023

  • 0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je lideru Dveri Bošku Obradoviću da je spreman da u ponedeljak primi njega i njegove koalicione partnere, da im predstavi francusko-njemački prijedlog za Kosovo, kao i neke druge podatke, pod uslovom da to ne iznose u javnost. Obradović je rekao da prihvata poziv na razgovor, koji je Vučić uputio u četvrtak, da bi vidio o kakvom zapadnom ultimatumu se radi.

Naše je da se borimo, moja vrata su za vas otvorena, jer je izostanak razgovora nešto što Srbija sebi ne smije da dozvoli, rekao je Vučić na sjednici Skupštine, podsjećajući da ga opozicija naziva "sinom Fahri Muslijua, izdajnikom i diktatorom", ali da je on, i pored toga, spreman da sasluša sve prijedloge.

On je konstatovao da je opozicija u četvrtak i danas pravila u Skupštini nešto gore od cirkusa i iznosila uvrede, predstavljajući se kao patriote.

Obradović je prethodno rekao da prihvata poziv na razgovor, koji je Vučić uputio u četvrtak, da bi video o kakvom zapadnom ultimatumu se radi, jer "ljudi nemaju povjerenje u vlast poslije svega", posebno nakon što je Vučić 20. januara saopštio da će prihvatiti predloženi sporazum o Kosovu i raditi na njegovoj primjeni.

On je zamjerio Vučiću što ne napada dosadašnjeg kolicionog partnera Vuka Draškovića i "vjerovatno budućeg" partnera Dragana Đilasa, već samo "patriotsku opoziciju".

Vučić je optužio predsjednicu stranke Zavetnici da je lažni patriota i da je slagala da je dao dva miliona dolara za kampanju Hillary Clinton, kao i to da premijerka Ana Brnabić ima dvojno hrvatsko državljanstvo.

"Ne postoji nijedna rečenica koju ste izgovorili u prethodna dva dana da nije laž, sve vam je zasnovano na lažima. Tako sam i izdajnik, i peder, i zlikovac. Mene tom retorikom i lažnom glumom ne možete da prevarite", naglasio je Vučić i dodao da i to govori kome je stalo do Kosova.

"Tako ta matrica laži funkcioniše. Izmislimo, 1000 puta to ponovimo i onda sami počnemo da vjerujemo u te laži. To vam je tako kad vam se sve zasniva na neistinama, prevarama i ni na čemu više", ocijenio je Vučić i dodao: "Teško Srbiji kad bi je takvi vodili".

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...