VUČIĆ NAPRAVIO PRVI KORAK: Skupština usvojila izvještaj Vlade Srbije o pregovorima sa Prištinom

Vučić jučer nije iznio cijeli francusko-njemački plan za Kosovo. Umjesto toga, on je rekao da će govoriti o najlošijim tačkama tog sporazuma. Rekao je i da postoje neke dobre tačke, ali da nam "šargarepu" niko ne garantuje.

  • Regija

  • 03. Feb. 2023  03. Feb. 2023

  • 0

Poslanici Skupštine Srbije usvojili su većinom glasova izvještaj Vlade Srbije o pregovorima o Kosovu od septrembra 2022. do polovine januara 2023. Od 186 prisutnih poslanika, za Vladin izvještaj je glasalo 153, protiv 23, a nije glasalo devet poslanika.

Time je završena dvodneva skupštinska rasprava o Vladinom izvještaju o pregovorima sa Prištinom.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je u četvrtak, predstavljajući Izveštaj, rekao da je cilj otvoreni razgovor o izazovima sa kojima se država suočava, a ne prebacivanje odgovornosti.

Jučerašnju raspravu pratili su oštri verbalni sukobi i uzajamne optužbe, a sjednica je u jednom trenutku bila na ivici fizičkog obračuna među poslanicima vladajuće stranke i dijela opozicije.

Vučić jučer nije iznio cijeli francusko-njemački plan za Kosovo. Umjesto toga, on je rekao da će govoriti o najlošijim tačkama tog sporazuma. Rekao je također i da postoje neke dobre tačke, ali da nam "šargarepu" niko ne garantuje.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...