DRAGAN STEVANOVIĆ UZBURKAO JAVNOST: „Ako BiH podijele, ja bih prvi otišao u terorizam; Nema više političkih budala koji će ginuti za Asima i jarane! Bakir i Seka su za političku penziju…“

"Vrijeme je da lider SDP-a bude neko promišljen, ugledan i ko uživa povjerenje građana, ko će bolje od Nikšića organizovati SDP", kazao je Stevanović.

  • Politika

  • 04. Feb. 2023  

  • 20

Dragan Stevanović, potpredsjednik Gradskog Vijeća Sarajevo i član SDP-a BiH, gostovao je u programu Face televizije.

Govorio je o političkoj situaciji u BiH, stanjem u SDP-u BiH i uspostavi vlasti u Bosni i Hercegovini.

"Ko god misli da može napraviti tri male države u BiH, stijesniti Bošnjake i ostale građane, napraviti dvije državice okolo, ja bih prvi, kada me stisnu i ne daju mi disati, otišao u terorizam. Je li mislite da će (...) građani RS-a biti mirni u toj situaciji? Pa neće! Ići će mu djeca u blindiranom autu u školu, hodat će s kalašnjikovim! Pa neka ih pošalju u Palestinu samo na deset dana – sve će im biti jasno! Svi što obećavaju da će, ako se RS otcijepi, teći med i mlijeko – lažu! Ako se otcijepi, bit će triput gore!"

Srbinu i Hrvatu koji se bore za jedinstvenu BiH mnogo je lakše biti u Sarajevu i Zenici nego u Banjoj Luci i Mostaru, kazao je Stevanović.

Osvrnuo se Stevanović i na bivšeg šefa stranke.

-Zlatko Lagumdžija nije timski igrač i nikada neće biti! Ono što smo propustili za vrijeme Lagumdžije je da proširimo SDP u RS-u i Hercegovini! SDP je ljepilo koje lijepi sve što je rastureno u BiH! SDP i Nikšić su sa previše povjerenja pristupili svojim političkim partnerima, kao da ne znaju s kim imaju posla! U toj političkoj igri, bez čvrstih dogovora, izigrani su! U politici nema dobrote – igraju se čisti računi! Da li ste za vrijeme formiranja vlasti vidjeli ijedan ozbiljan politički program stranaka koje kritikuju Trojku?! Ovo je sada kupovanje vremena za dobijanje više pozicija! NES, SBiH i ZNG vode igrarije za dobijanje što više pozicija! Unutar SDP-a ima teza da je NiP kao SDA! Možda jesu kao SDA, ali bar ne lažu! Realno gledajući, istina je da stranci formiraju vlast u BiH! Gordijev čvor u BiH neko će morati raspetljati, a da su to mogle domaće stranke – davno bi raspetljale!

Zašto bi bilo neobično da HDZ sada kaže da ide sa SDA?! SNSD i HDZ nisu promijenili politički stav ulaskom u koaliciju sa Osmorkom! Otcjepljenje vodi sukobu! Dodik to neće da kaže! Rješenje je ZAVNOBiH ili novi bosanski sabor! Divna je ideja brisanje etničke pripadnosti i da svi budemo Bosanci i Hercegovci, ali nije moguća! Sve što su radili u Savezu komunista suptilno – ovi rade na užasno grub način! Nije se moglo zaposliti ako nisi u Savezu komunista... sada ne možeš ako nisi u SDA! U komunizmu smo imali intelektualce! Sada nemamo nijednog intelektualca koji bi mogao ukinuti moć SDA, HDZ-a i SNSD-a!

Federalna vlada će biti formirana i svih osam stranaka Osmorke će biti u vlasti! SBiH, ili bilo ko drugi ako ode u koaliciju sa SDA, na sljedećim izborima će izgubiti! Vrijeme je da lider SDP-a bude neko promišljen, ugledan i ko uživa povjerenje građana, ko će bolje od Nikšića organizovati SDP! Nikšić je demokratizovao SDP nakon Lagumdžije! Vrijeme je da SDP mijenja svoj statut! Sastav Glavnog odbora nam je nedovoljno borben, intelektualan, samosvjestan i gleda šta će predsjednik reći! SDP ne smije zavisiti od lidera, jer lider se može okliznuti, a svi organi ne mogu! SDA sada radi isto što i SANU! Čuj "Bošnjaci koji nisu u SDA su izdajice"! Koji je to sad narativ?! SDA ide u katarzu! Nema više političkih budala koji će ginuti za Asima i Asimove jarane! Bakir i Seka su za političku penziju! Nisam oduševljen onim što je Trojka uradila u KS za zdravstvo. Reforme zdravstva KS su nužne i neophodne. Reforma će rezultirati ostavkom ili smjenom ministra. To je jedino što će ozdraviti zdravstvo, poručio je Stevanović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 20

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...