SEPARATISTA DODIK NE MIRUJE NI NEDJELJOM: "RS ostaje zavjet kao jedna od dvije srpske države, vratit ćemo naše 83 "otete" nadležnosti" (VIDEO)

On je podvukao da je jedna od laži, kako kaže, "neprijatelja RS-a da Republika Srpska otima nadležnosti od BiH".

  • Vijesti

  • 05. Feb. 2023  

  • 7

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da će "fokus političke borbe u okviru Bosne i Hercegovine u narednom periodu biti umjeren na to da se RS-u vrate oduzete nadležnosti".

"Republika Srpska ostaje zavjet, kao jedna od dvije srpske države. RS je slobodna, nikada nije bolje stajala, ostvaruje sve svoje ustavne i druge obaveze, finansira sve ono što je predviđeno zakonom, razvija se i etablirana je kao trajna kategorija", rekao je Dodik danas u Banjoj Luci.

On je podvukao da je jedna od laži, kako kaže, "neprijatelja RS-a da Republika Srpska otima nadležnosti od BiH".

"To se nikada nije dešavalo. Izmišljaju, lažu, petljaju. Dešavalo se obrnuto, RS-u su oduzete 83 nadležnosti, tako da ćemo u narednom periodu fokus naše političke borbe u okviru BiH usmjeriti na to da joj se vrate nadležnosti", naveo je Dodik.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...