ISPRATIO IH AMBASADOR KIRAN: Hrvatski tim za traganje i spašavanje krenuo prema Turskoj (FOTO)

Hrvatski tim za traganje i spašavanje iz ruševina krenuo je u ponedjeljak na put ka Turskoj kako bi pomogli u spašavanju turskih građana koji su ostali ispod ruševina nakon razornih zemljotresa, a iz Zagreba ih je ispratio turski ambasador u toj zemlji Yavuz Selim Kiran.

  • Regija

  • 06. Feb. 2023  06. Feb. 2023

  • 0

"Tim za potragu i spašavanje koji je Hrvatska poslala kao podršku nakon katastrofalnih zemljotresa u našoj zemlji krenuo je na put. Izražavamo zahvalnost hrvatskim vlastima na nepokolebljivoj podršci u ovom teškom trenutku", napisao je ambasador Yavuz Selim Kiran na Twitteru.

Podijelio je i fotografije na kojima se može vidjeti kratak razgovor s članovima hrvatskog tima, a potom im je zaželio sretan put.

"Želimo im siguran i sretan put", naveli su također na zvaničnoj Twitter stranici Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a Republike Hrvatske.

Prema posljednjim informacijama, najmanje 1.651 osoba je poginula, dok je 11.119 povrijeđeno u dva razorna zemljotresa.

Zemljotres jačine 7,7 stepeni po Richteru pogodio je jutros jug Turkiye. Epicentar zemljotresa registrovan je u okrugu Pazarcik u turskom Kahramanmarasu. Provincije Gaziantep, Sanliurfa, Diyarbakır, Adana, Adiyaman, Malatya, Osmaniye, Hatay i Kilis su teško pogođene potresom. Zemljotres se osjetio i u susjednoj Siriji, a podrhtavanje tla osjetilo se i u Iraku, Libanu, Egiptu i drugim regijama.

Potom je novi zemljotres jačine 7,6 stepeni po Richteru u 13.24 sati pogodio distrikt Elbistan, također u Kahramanmarasu.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...