"BOLNICA" U MADRIDU: Zbog brojnih povreda Real pobijedio samo jednu od posljednje tri ligaške utakmice!

Real se muči u posljednje vrijeme, pobijedio je samo u jednoj od posljednje tri ligaške utakmice, što je omogućilo Barceloni da poveća svoju prednost na osam bodova viška.

  • Sport

  • 06. Feb. 2023  06. Feb. 2023

  • 0

Evropski nogometni prvak Real Madrid bit će oslabljen neigranjem petorice igrača u polufinalu Svjetskog klupskog prventva protiv egipatskog Al Ahlyja u srijedu u Rabatu.

Realov trener Carlo Ancelotti ne može računati na golmana Thibauta Courtoisa, napadača Karima Benzemu i defanzivce Edera Militaoa, Lucasa Vazqueza i Ferlanda Mendyja.

Svi su ostali u Madrid, no prva trojica bi mogla biti spremna za moguće finale u subotu ako Real napreduje.

Courtois je pretrpio povredu prepona tokom zagrijavanja uoči nedjeljnog susreta protiv Mallorce, dok je Benzema povrijedio koljeno u susretu protiv Valencije 2. februara.

Francuskom napadaču je to treća povreda ove sezone. Na istoj utakmici već nakon pola sata igre zbog povrede bedra je morao izaći i Militao. Vazquez i Mendy su izvan stroja već neko vrijeme.

Real se muči u posljednje vrijeme, pobijedio je samo u jednoj od posljednje tri ligaške utakmice, što je omogućilo Barceloni da poveća svoju prednost na osam bodova viška.

Uprkos svim povredama i prenatrpanom rasporedu u sljedećih nekoliko sedmica, Ancelotti je najavio borbu za trofeje na svim frontama.

“Kraljevski klub” očekuje polufinale Svjetskog klupskog prvenstva, a možda i finale, pa okršaj Lige prvaka s Liverpoolom i okršaj u Kupu Kralja protiv Barcelone, kao i utakmice LaLige.

“Nećemo odbaciti niti jedan turnir, vrlo smo blizu… U polufinalu španskog kupa, u osmini finala Lige prvaka, polufinalu Svjetskog klupskog prvenstva,” rekao je Ancelotti.

“Nikada ne želimo odbaciti utakmice, ali raspored je jednostavno izvanredan, ne staje. La Liga želi svoj dio, FIFA želi svoj dio, UEFA želi svoj dio, španski FA želi svoj dio. Ne daju nam dan za odmor,” dodao je.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...