BIVŠI IGRAČ NEWCASTLEA I CHELSEA: Pronađen živ među ruševinama, bio na devetom spratu zgrade koja se srušila...

Portugalska A Bola piše kako je bivši igrač Porta, Newcastlea i Chelsea pronađen s ozljedama desnog stopala i u poteškoćama s disanjem.

  • Sport

  • 06. Feb. 2023  06. Feb. 2023

  • 0

Nogometni reprezentativac Gane Christian Atsu, koji je u nedjelju u samoj završnici svojim pogotkom donio pobjedu Hataysporu protiv Kasimpaše, pronađen je živ u ruševinama u pokrajini Hatay nakon razornog potresa koji je prošle noći pogodio Tursku.

Ekipa za potragu večeras ga je uspjela pronaći, javili su brojni mediji.

Portugalska A Bola piše kako je bivši igrač Porta, Newcastlea i Chelsea pronađen s ozljedama desnog stopala i u poteškoćama s disanjem.

"Rečeno mi je da je Christian Atsu bio na devetom katu zgrade koja se srušila s još devet igrača i dva suca. Tri igrača i jedan sudac su spašeni. Čelnici kluba su na mjestu događaja i potraga se nastavlja. Naš brat će biti dobro. Ako Bog da. Vjerujmo.", napisao je na Twitteru ganski novinar Saddick Adams.

Podsjetimo, Atsu je u nedjelju navečer, nekoliko sati prije potresa, donio pobjedu Hataysporu u susretu protiv Kasimpase golom u 97. minuti.

Atsu je prema posljednjim informacijama s teškim povredama prebačen u bolnicu. Osim Anjega, među nestalima u potresu bili su i sportski direktor Hatayspora Taner Savut i klupski prevoditelj, prenosi Jutarnji.hr.

Živi su u ruševinama pronađeni nogometaši Onur Ergun i Burak Oksuz, a Kerim Alici se sam uspio izvući iz srušene zgrade.

Nažalost, golman Malatyaspora Ahmet Ejup pronađen je mrtav.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...