TWITTER BLOKIRAN U TURSKOJ: Policija uhapsila 18 osoba zbog LAŽNIH objava o zemljotresu, Erdogan BIJESAN, oštro je reagovao!

Tursku i Siriju je prije dva dana zahvatio snažan potres u kojem je poginulo više od 11.000 ljudi.

  • Evropa

  • 08. Feb. 2023  08. Feb. 2023

  • 0

"NetBlocks", koji prati rad interneta širom svijeta, objavio je da podaci ukazuju da je nekoliko providera u Turskoj blokiralo rad "Twittera".

"Podaci iz realnog vremena o radu interneta pokazuju da je 'Twitter' zabranjen u Turskoj. Primijenjeni su filteri kod većih providera u vrijeme kada javnost očekuje informacije nakon niza smrtonosnih zemljotresa", navodi se u poruci "NetBlocksa".

Turska policija privela je najmanje 18 ljudi i uhapsila pet nakon, kako je rečeno, "provokativnih objava" na društvenim mrežama o zemljotresu u Turskoj.

Govoreći danas tokom posjete gradu Kahramanmarasu, jednom od najteže pogođenih oblasti, predsjednik Recep Tayyip Erdogan poručio je građanima da ignorišu "provokatore" i slušaju samo zvanične izvore informacija.

Tursku i Siriju je prije dva dana zahvatio snažan potres u kojem je poginulo više od 11.000 ljudi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...