ASIM SARAJLIĆ NAKON OSLOBAĐAJUĆE PRESUDE: "Ostaju mi sankcije SAD-a koje su vrlo ozbiljne"

- Neka visi Pedro. Izguglajte, pošto ovi novi na Wikipediji traže. Potražite jednu pjesmicu '70-ih godina - poručio je na početku svog obraćanja.

  • Vijesti

  • 10. Feb. 2023  

  • 0

Nakon izricanja oslobađajuće presude u Općinskom sudu u Sarajevu Asim Sarajelić obratio se medijima.

- Neka visi Pedro. Izguglajte, pošto ovi novi na Wikipediji traže. Potražite jednu pjesmicu '70-ih godina - poručio je na početku svog obraćanja.

Zatim se Sarajlić osvrnuo na sam proces suđenja i presudu.

- Ko je pratio suđenje, mogao je vidjeti i iskaze i gospodina Semira Efendića i gospodina Velida Tvrtkovića i uvjeriti se da je zapravo organizacija bila na drugoj strani cijele te montaže i cijele te afere, da je Muhamed Šehović tu doveden u zabludu samo da bi se preko Sabahudina Delalića došlo do mene. Ja sam bio glavna meta. Dakle, prije tri godine ja sam izašao u javnost i podnio ostavku na sve pozicije u stranke - istakao je.

Naglasio je Sarajlić kako tri godine, koliko traje proces, nije u medijima rekao nijedno slovo o ovom predmetu.

- Danas sam u uvodu kazao: "Neka visi Pedro". Da li je društvo bolje ostavkom Sarajlića i završetkom ovog procesa? Da li su na političkoj sceni možda neki bolji, dobri momci? Da li je društvo u cjelini bolje? Ja vas uvjeravam da je gore i da ono što se danas radi sa trgovinom i mandatima i potpisima i namještanja poslova i na državnom i ostalim nivoima je puno dramatičnije - kazao je te dodao kako je mišljenja da su se on i kolege u ovom procesu časno držali.

Na pitanje da li će se vratiti u politiku, odgovara kako to još ne zna.

- Ostaju mi sankcije SAD-a koje su vrlo ozbiljne - dodao je.

Potom su ga novinari upitali da li je Wikipediu spomenuo aludirajući na Elmedina Konakovića.

- Pardon, mislio sam na Youtube - kazao je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...