VUKANOVIĆ UPOZORAVA NA OPAKI SCENARIO: "Nakon što sarajevski disidenti riješe ključne agencije sa Dodikom, slijedi svađa; Smijenili su Osmicu a ostavili Laketu koji je osuđivan" (VIDEO)

"Dodik vlada kao što se vlada u Sjevernoj Koreji, a ovi sarajevski disidenti su prošli kao onaj tetak sjevernokorejskog diktatora", kazao je Vukanović

  • Politika

  • 14. Feb. 2023  14. Feb. 2023

  • 0

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nebojša Vukanović komentirao je rad opozicije u manjem bh. entitetu kao i prve poteze nove državne vlasti koju čine SNSD, HDZ i stranke Šestorke.

Vukanović tvrdi da su posljednji potezi i intrige koje su se u javnosti pojavile u vezi sa unutrašnjim odnosima opozicionih stranaka u RS-u smisleni.

"Dodik vlada kao što se vlada u Sjevernoj Koreji, a ovi sarajevski disidenti su prošli kao onaj tetak sjevernokorejskog diktatora. Tako da ne treba puno pažnje pridavati dešavanjima kojima se na čistac izvode ljudi iz opozicije koji rade za režim", rekao je Vukanović za BHT.

Istakao je i kako je on samo jedan od lidera opozicije te da je njegov cilj borba protiv sistema.

Komentirao je delegat u NSRS-u i koaliciju koja čini vlast na nivou BiH. Smatra da SNSD i HDZ imaju apsolutnu većinu u Vijeću ministara jer će ministar ljudskih prava i izbjeglica BiH Sevlid Hurtić glasati po nalogu SNSD-a.

"SDP, NiP i Naša stranka su najavljivali promjene, a glasali su da Nenad Nešić bude ministar uprkos reputaciji koju ima u javnosti. Napravili su pakt sa đavolom. Smijenit će Osmicu, ostaviti Laketu koji je osuđivan. Bit će jedna serija imenovanja na ključnim agencijama, SIPA, Agencija za lijekove BiH, Služba za strance. Čim to završe, to će da pukne kao mjehur i počet će svađe koje će trajati četiri godine", mišljenja je Vukanović.

Zaključio je kako pojedine stranke na bh. političkoj sceni opstaju decenijama tako što uvijek potenciraju teme koje dižu tenzije skrećući tako pažnju sa stvarnih problema građana u BIH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...