BURA U REDOVIMA EFENDIĆEVE STRANKE: Nakon ostavke Muhidina Alića, oštra reakcija rukovodstva Stranke za BiH...

"Mnogi potezi gospodina Alića i saradnja sa drugim opcijama na lokalnom nivou demantuju i njegove optužbe da neko drugi ima uticaj na rukovodstvo SBiH. To je također zamjena teza i nadamo se da nećemo morati elaborirati detalje po ovom pitanju", navode iz Stranke za BiH.

  • Politika

  • 15. Feb. 2023  

  • 1

Podnošenjem ostavke na sve funkcije u Stranci za Bosnu i Hercegovinu, kao i samoinicijativnim brisanjem iz članstva, gospodin Muhidin Alić pokušao je predstaviti novo rukovodstvo SBiH kao tijelo koje vodi politiku bez državotvornog kursa. Posebno je naglasio da se dolaskom novog predsjednika godpodina Semira Efendića, Stranka ne razvija na modernim demokratskim principima, poručuju iz Stranke za BiH.

-Evidentno je da rezultati SBiH na prvim izborima, koji su održani u oktobru 2022. godine, a nakon preuzimanja Stranke od strane gospodina Efendića i novog rukovodstva, demantuju gospodina Alića. Upravo u posljednjih 8 godina, u vrijeme kada je i gospodin Alić bio član užeg rukovodstva stranke, SBiH nije imala nijednog predstavnika ni u Parlamentu BiH, niti u Kantonu Sarajevo, a u mnogim drugim opštinama i kantonima stranačke aktivnosti su ili potpuno prestale ili smanjene na minimum.

Danas se SBiH, nakon dva promašena izborna ciklusa, za šta odgovornost snosi i gospodin Alić, vratila na sve nivoe vlasti. U javnosti se Stranka pozicionirala kao bitan faktor za uspotavljanje vlasti na nivou Federacije BiH. Državotvornom odlukom rukovodstva SBiH, stranka nije htjela prekršiti principe i biti saučesnik u državnoj koaliciji koja će nijemo posmatrati pokušaj oduzimanja državne imovine. Pošto gospodin Alić nije učestvovao u snažnom povratku SBiH na političku scenu, napravio je aranžman za prelazak u drugu političku opciju, pa razloge za lični neuspjeh želi prebaciti na druge.

Mnogi potezi gospodina Alića i saradnja sa drugim opcijama na lokalnom nivou demantuju i njegove optužbe da neko drugi ima uticaj na rukovodstvo SBiH. To je također zamjena teza i nadamo se da nećemo morati elaborirati detalje po ovom pitanju, navode iz Stranke za BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...