DODIK SE OBRAČUNAO SA REISOM KAVAZOVIĆEM: "Nastavak antisrpske histerije, neka se bavi svojim poslom"

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, reagovao je na današnje izjave reisa Huseina ef. Kavazovića u vezi sa sjednicom Skupštine Grada Prijedora.

  • Mini market

  • 16. Feb. 2023  16. Feb. 2023

  • 4

Na današnjoj sjednici Skupština je, podsjećamo, osudila izjave kozaračkog imama Amira ef. Mahića. Reis Kavazović ovu odluku nazvao je sramotnom uz konstataciju da su Bošnjaci evropski Palestinci.

Predsjednik RS-a je izjave reisa Kavazovića nazvao skandaloznim.

"Izjave reisa Huseina Kavazovića u potpunosti su neprihvatljive i skandalozne. One predstavljaju samo nastavak antisrpske histerije.

Krajnje je vrijeme da se vrhovni predstavnik Islamske zajednice počne baviti svojim poslom, a da politiku ostavi izabranim političkim predstavnicima, iako su njemu, izgleda, i politika i vjera isto.

Njegovi stavovi ne obavezuju nikoga, niti ima pravo da drži bilo kakve lekcije nekome iz Republike Srpske", rekao je Dodik.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...