„TO JE BIO NAŠ USLOV ZA GOSPODINA NIKŠIĆA…“: Pogledajte kakav scenarij najavljuje lider Stranke za BiH Semir Efendić… (VIDEO)

Kaže da nema razgovora u smislu pravljena neke nove većine.

  • Politika

  • 17. Feb. 2023  

  • 4

Lider Stranke za BiH Semir Efendić za FTV kaže da nemaju najbolje iskustvo da stranke različito tumače svoje odnose.

"Zbog toga je bolje imati potpisan sporazum koji definiše odnose unutar koalicije. I to je bio naš uslov kako bi smo gospodina Nikšića kandidirali za premijera. Ne mislim da je ceh platio Pokret Za nove generacije, na kraju je Zlatko Miletić izabran u Dom naroda. Zapravo ta stranka je svo vrijeme insistirala da sva mjesta koja pripadaju Hrvatima ne popunjava HDZ već i druge stranke. SDP je to doživio na svoj način i rekao da neće s njima više surađivati. Došlo je do dogovora da Osmorka funkcioniše na način da postoje dva bloka gdje su sa jedne strane NES i SzBiH sa svojim partnerima."

Kaže da nema razgovora u smislu pravljena neke nove većine.

Postoji povjerenje između stranaka Trojke, ali ne i prema Stranci za BiH i NES-u.

"S druge strane mi imamo povjerenje sa svojim partnerom. Zato se i potpisuju sporazumi. Ako i budemo djelovali zajednički, mi ćemo morati odgovarati za svoj dio posla, a oni za svoj. Nije to takav stepen povjerenja među strankama gdje bi mi mogli stajati iza svega što se radi."

U nastavku pogledajte kakav scenarij predviđa lider Stranke za BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...