„TI SI GOVORIO DA JE U SREBRENICI BIO GENOCID…“: Gore društvene mreže nakon Dodikovog odgovora Reisu Kavazoviću…

Uslijedili su komentari na društvenim mrežama, a „Slobodna Bosna“ izdvojila je samo one koji nisu uvredljivog karaktera.

  • Mini market

  • 18. Feb. 2023  18. Feb. 2023

  • 3

Ne stišavaju se reakcije nakon  što je lider SNSD-a i predsjednik bh. entitetata Republika Srpska Milorad Dodik odgovorio poglavaru Islamske zajednice u BiH reisu Husein ef. Kavazoviću.

-S reisom Kavazovićem mogu da se složim samo u tome da smo na suprotnim stranama. On štiti one koji su vrijeđali moj narod, dok ja nikad nikome neću dozvoliti da brutalno vrijeđa srpski narod i o njemu govori jezikom mržnje, poručio je Dodik.

Uslijedili su komentari na društvenim mrežama, a „Slobodna Bosna“ izdvojila je samo one koji nisu uvredljivog karaktera.

Podsjetimo, reisul-ulema Islamske zajednice Husein-ef. Kavazović poručio je kako su on i Milorad Dodik na suprotnim stranama.

-Milorad Dodik i ja nismo na istoj strani. Ja sam na strani žrtve, a on je na drugoj strani. U tome je suštinska razlika između nas, nema tu ništa osobno. Takvu nam je ulogu namijenila povijest, a to se ne može promijeniti - izjavio je reisul-ulema Kavazović za Agenciju MINA, komentirajući Dodikov istup u kojem je javno napao reisul-ulemu.

Reisul-ulema je ovom prilikom dodao i da je progon imama hafiza Amira Mahića, kojeg je MUP RS prijavio Tužilaštvu u Prijedoru zbog "podsticanja nasilja i mržnje", progon na vjerskoj osnovi i rezultat takve retrogradne politike.

-Svaka tortura nad Bošnjacima počinjala je torturom nad imamima. Tako je bilo u Bratuncu, Vogošći, tako je bilo i u Prijedoru. Ovog puta, dok se ponovo vrši progon vjerskog službenika, bošnjački intelektualci šute. Da li se boje Milorada Dodika? - upitao je reisul-ulema.

-Dakle, ovo je po svim mjerilima prvenstveno političko pitanje, zaključio je Kavazović.

(SB)

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...