BLINKEN NAKON SASTANKA S VUČIĆEM: „Prenio sam našu zahvalnost za kontinuiranu podršku Srbije Ukrajini…“

Američki državni sekretar Blinken izjavio je kako je imao produktivan razgovor sa predsjednikom Srbije Vučićem na Minhenskoj konferenciji.

  • Regija

  • 18. Feb. 2023  

  • 11

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa državnim sekretarom Sjedinjenih Američkih Država Antony Blinkenom na otvaranju Minhenske konferencije o sigurnosti.

"Osim razgovora o odnosima Beograda i Prištine potvrdili smo sve bolje bilateralne odnose između Srbije i USA", objavlio je Vučić na Instagramu.

Američki državni sekretar Blinken izjavio je kako je imao produktivan razgovor sa predsjednikom Srbije Vučićem na Minhenskoj konferenciji.

"Razgovarali smo o značaju normalizacije odnosa sa Kosovom i ja sam prenio našu zahvalnost za kontinuiranu podršku Srbije Ukrajini", napisao je Blinken na Twitteru.

On je naveo da Sjedinjene Američke Države (SAD) "dijele želju Srbije za budućnošću u okviru Evropske unije (EU)".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...