ŠEF OSA-e OSMAN MEHMEDAGIĆ IZ MINHENA PORUČIO: "Izazovi sve veći, geopolitička dešavanja se reflektiraju na BiH"

Kako je naglasio, Minhenska sigurnosna konferencija je jedinstvena prilika da partnerima iz cijelog svijeta predstavi sigurnosne izazove sa kojima se danas suočava Bosna i Hercegovina.

  • Vijesti

  • 18. Feb. 2023  18. Feb. 2023

  • 3

Generalni direktor Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine Osman Mehmedagić učestvuje na ovogodišnjoj Minhenskoj sigurnosnoj konferenciji na poziv direktora konferencije Christopha Heusgena. Radi se o jednom od najvažnijih događaja u svijetu na kojem se raspravlja o međunarodnoj sigurnosnoj politici, prenosi Anadolija.

Kako je naglasio, Minhenska sigurnosna konferencija je jedinstvena prilika da partnerima iz cijelog svijeta predstavi sigurnosne izazove sa kojima se danas suočava Bosna i Hercegovina.

“Sigurnosni izazovi u regiji, Evropi i svijetu su sve veći. Geopolitička dešavanja itekako se reflektiraju na našu državu, pogotovo u cyber prostoru. Razmjena informacija i iskustava između sigurnosnih agencija je od izuzetne važnosti. U tom kontekstu, Obavještajno-sigurnosna agencija Bosne i Hercegovine prepoznata je kao pouzdan domaći i međunarodni partner kada su pitanju odgovori na različite prijetnje koje dolaze izvana ili iznutra”, naveo je Mehmedagić.

Minhenska sigurnosna konferencija održava se od 17. do 19. februara i okuplja više od 450 učesnika, donositelja odluka na visokom nivou, uključujući šefove država, ministre, predstavnike sigurnosnih agencija i obavještajne zajednice, međunarodnih i nevladinih organizacija, kao i vodeće ljude iz ekonomije, medija, istraživanja i civilnog društva.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...