VITKOVIĆI KOD GORAŽDA: Hrabri narednik Oružanih snaga BiH Zihad Hrelja spasio djevojku koja se utapala u Drini

Zihad je ispričao da su mještani Vitkovića primijetili da se djevojka utapa te pozvali upomoć. Brzo je istrčao iz stana i bacio se u vodu kako bi je spasio.

  • Hronika

  • 18. Feb. 2023  18. Feb. 2023

  • 0

Goraždanin Zihad Hrelja, pripadnik Oružanih snaga BiH danas je od sigurne smrti spasio djevojku koja se utapala u Drini. Izvukao je dok se borila sa drinskim brzacima u blizini Vitkovića kod Goražda.

Zihad je za Klix.ba ispričao da su mještani Vitkovića primijetili da se djevojka utapa te pozvali upomoć. Brzo je istrčao iz stana i bacio se u vodu kako bi je spasio.

"Čuo sam kako dovikuje 'spasite me'. bila je u dubini Drine a jakna joj se zakačila za kamen. Trčao sam bos, mislim da sam u posljednjem trenutku uspio da je uhvatim jer ispod su već bili brzaci, a ona nije više imala snage. Hvala Bogu uspio sam da je izvučem, pozvao sam policiju, oni su brzo stigli. Vjerujte nisam sekunde razmišljao o sebi, jednostavno to je nešto jače u čovjeku", kaže Hrelja.

Zihad ima čin narednika u Oružanim snagama, medicinski je tehničar Deminerskog bataljona OS BIH i navikao je da pomaže ljudima.

Za današnji događaj dobio je veliki aplauz svojih komšija i sugrađana koji su se okupili na obali rijeke u trenutku dok se borio da spasi djevojku u rijeci. Međutim djevojka se nakon spašavanja udaljila sa ovog mjesta, a policija je pronašla nakon 40-tak minuta kod drugog mosta u naselju Bačci.

"Prevezena je u Urgentni centar Kantonalne bolnice. Nakon zbrinjavanja, ona je upućena u UKC Sarajevo", izjavio je Mirsad Kamenica, šef Odsjeka za analitiku i zaštitu tajnih podataka MUP-a BPK Goražde.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...