"EVO ME ZAMBIJO, DOLAZIM": Ivan Pernar odletio u afričku zemlju zagorčati život uhapšenim Hrvatima (VIDEO)

Ono što je najavljivao, čini se kako je danas i ostvario, sudeći prema objavama na njegovom Telegram kanalu.

  • Regija

  • 19. Feb. 2023  

  • 3

Nakon što se javno pohvalio kako je prijavio zambijskoj policiji da je jedan od uhapšeih Hrvata u Zambiji transrodna osoba, bivši saborski zastupnik Ivan Pernar najavljivao je i da će lično otići u Zambiju kako bi uhapšenim koje zambijske vlasti terete za trgovinu djecom, još više otežao život.

Ono što je najavljivao, čini se kako je danas i ostvario, sudeći prema objavama na njegovom Telegram kanalu.

Naime, objavio je fotografiju avionske karte za Zambiju, kao i video s aerodroma,

alt

‘Zambija, here I come’

Na njemu objašnjava zbog čega odlazi u Zambiju, uz uzvik na kraju “Zambija, here I come” (Evo me, Zambijo)

Podsjetimo, Ivana Pernara je, zbog prijave Hrvata zambijskim vlastima, krivično prijavila pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić, nakon čega je on kazao kako će prijaviti sve koji su posvojili djecu iz DR Konga.

"Jače nego dosad ću odgovoriti na medijski pritisak"

Pernar je bio i u Beogradu, u kongoanskoj ambasadi,a u ponedjeljak je objasnio kako će ”jače nego dosad odgovoriti na medijski pritisak”.

”Nakon krivične prijave koju je protiv mene najavila ravnopraviteljica za ravnopravnost spolova odlučio sam otići do ambasade DR Konga u Beogradu kako bi istjerao pravdu do kraja jer je istina jedino oružje koje imam, za razliku od onih koji me progone te na raspolaganju imaju golemu količinu novca, politički utjecaj, medije, pa čak i neke institucije.

Na neviđen medijski pritisak odgovorit ću još jače nego do sad, te podići krivičnu prijavu protiv svih posvajatelja iz DR Konga (nepoznatih počinitelja) zbog sumnje da su na sudovima predavali krivotvorene dokumente o posvajanju”, objavio je na Facebooku.

Najavio je i krivično prijavljivanje svih sudaca koji su donosili rješenja o posvajanju, kao i protiv pravobraniteljice Ljubičić, a što će raditi u Zambiji, ostaje tek vidjeti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...