BRZA AKCIJA PRIPADNIKA SIPA-e: Pretresi i hapšenja na 18 lokacija u Bijeljini, Banjoj Luci, Istočnom Sarajevu...

Akcija "Klaster" je rezultat višegodišnjeg rada SIPA, koja je usmjerena na otkrivanje počinilaca naprijed navedenih krivičnih djela, navodi Miovčić.

  • Vijesti

  • 21. Feb. 2023  21. Feb. 2023

  • 2

Službenici agencije SIPA jutros su započeli pretrese na 18 lokacija u okviru akcije "Klaster".

Akcija je usmjerena na otkrivanju i dokumentovanju krivičnih djela koja se odnose na falsifikovane diplome!

Akcija se sprovodi na području Bijeljine, Banjaluke, Istočnog Sarajeva, Prijedora, Kozarske Dubice, Brčkog, Travnika i Mostara.

"Pretresi se vrše na osamnaest lokacija, na adresama devet fizičkih i devet pravnih lica, zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela organizovani kriminal, nedopuštena trgovina i pranje novca, te podstrekavanje, zloupotreba položaja ili ovlaštenja, falsifikovanje ili uništenje službene isprave i krivotvorenje službene isprave", navodi portparol SIPA Jelena Miovčić.

Akcija "Klaster" je rezultat višegodišnjeg rada SIPA, koja je usmjerena na otkrivanje počinilaca naprijed navedenih krivičnih djela, navodi Miovčić.

"Akcija se realizuje po nalogu Suda i Tužilaštva BiH, u saradnji sa MUP-om RS, MUP-om Hercegovačko-neretvanskog kantona, Srednjobosanskog kantona i policijom Brčko distrikta. Uzimajući u obzir da su pretresi još uvijek u toku, o konačnom ishodu operativne akcije javnost će biti informisana naknadno", dodala je Miovčić.
 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...