BIDEN IZ VARŠAVE: "Mogu reći s ponosom da je naša podrška Ukrajini nepokolebljiva"

Naglasio je i da je Sjevernoatlantski savez "snažniji nego ikad", pred prvu godišnjicu izbijanja rata u Ukrajini.

  • Evropa

  • 21. Feb. 2023  

  • 0

Američka podrška Ukrajini i dalje je snažna, istaknuo je američki predsjednik Joe Biden u razgovoru s poljskim kolegom Andrzejem Dudom u Varšavi.

"Mogu reći s ponosom da je naša podrška Ukrajini nepokolebljiva", kazao je američki predsjednik.

Naglasio je i da je Sjevernoatlantski savez "snažniji nego ikad", pred prvu godišnjicu izbijanja rata u Ukrajini.

"Godinu dana kasnije, rekao bih da je NATO snažniji nego ikad", naglasio je Biden. Istaknuo je da je "doista izvanredno" kakvu je potporu Ukrajini i Ukrajincima dala Poljska.

Bidenova posjeta Poljskoj važan je znak predanosti SAD-a očuvanju sigurnosti u Europi, rekao je poljski predsjednik Duda.

"Vaša posjeta važan je znak sigurnosti, znak američke odgovornosti za sigurnost svijeta i Europe. Amerika može sačuvati svjetski poredak", rekao je Duda na sastanku s Bidenom.

Biden je u utorak počeo posjetu Poljskoj gdje bi u Varšavi poslijepodne trebao održati govor. U srijedu bi se u poljskoj prijestolnici trebao sastati sa šefovima država i vlada devet zemalja istočnog krila NATO-a, prenosi Hina.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...