VUČIĆU OPET NIJE DOBRO: „Da sam najgluplji na svijetu bio bih najspremniji. Računam da nisam baš najgluplji…“

Nazvao je tom prilikom Nenada Rašića, ministra za zajednice i povratak u kosovskoj vladi narko - dilerom a Radu Trajković, savjetnicu u kosovskoj vladi – „ikebanom za lupetanje gluposti“.

  • Regija

  • 22. Feb. 2023  

  • 1

Govoreći predstojećem sastanku sa premijerom Kosova Albinom Kurtijem u ponedjeljak u Briselu, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da bi trebalo da bude previše glup pa da ne bude pripremljen i da ne zna šta ga čeka.

– Nema sa Kurtijem mnogo razgovora. On, čovjek odmah krene da pričom o Slobodanu Miloševiću, svojoj patnji…, ne znam, Ademu Demaćiju… Vi onda razumijete da je on zaostao u tom vremenu, i to je to, rekao je Vučić.

-Naravno da će biti govora o formiranju ZSO a, a moraće, bogami o tome da govore i evropski predstavnici. Ja znam, Kurti će da ide sa pričom – „da, da, ja prihvatam sve“, ali Srbija će morati da prihvati sve… I, tako… Svih tih trikova sam se nagledao već bezbroj puta, tako da će to da mi bude taktika. Prisustvovao sam svim tim razgovorima toliko puta, više od svih njih zajedno. Da sam najgluplji na svijetu bio bih najspremniji. Računam da nisam baš najgluplji na svijetu, rekao je Vučić.

-Oni će da probaju dan - dva prije toga da kažu privremeni organi na sjeveru Kosova, pa da probaju da postave najgore Srbe one, koje niko ni za šta ne bi izabrao i koji rade samo za Albance, ne bi li zadali udarac Srbima na severu Kosova, kazao je on.

Nazvao je tom prilikom Nenada Rašića, ministra za zajednice i povratak u kosovskoj vladi narko - dilerom a Radu Trajković, savjetnicu u kosovskoj vladi – „ikebanom za lupetanje gluposti“.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...