KUDA MILE TU I NENAD: Stevandić s predsjednikom ruske Državne dume uskladio svoju "vanjsku politiku"

Stevandić je ruskom kolegi rekao da su njihovu posjetu Rusiji pratili pritisci zemalja Evropske unije i Sjedinjenih Američkih Država.

  • Vijesti

  • 22. Feb. 2023  

  • 1

Predsjednik Državne dume Vjačeslav Volodin primio je danas u Moskvi predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Nenada Stevandića. 

Stevandić je ruskom kolegi rekao da su njihovu posjetu Rusiji pratili pritisci zemalja Evropske unije i Sjedinjenih Američkih Država.

- Svi smo pod stalnim pritiskom, dobijamo pretnje i u vezi sa našim stavom po pitanju saradnje sa Ruskom Federacijom - rekao je on i dodao da NATO i EU stalno pokušavaju da "razbiju fiskalni i finansijski sistem" RS-a, te da se iz inostranstva finansiraju i opozicione nevladine organizacije i mediji.

Predsjednik NSRS-a je poručio:

- Mi smo narod koji ne prodaje svoje dostojanstvo. Želimo da ostanemo prijatelji Rusije uzdignute glave.

- Rusija se zalaže za pravedan svjetski poredak, multipolarni svijet. A oni koji žele da zadrže svoju hegemoniju, naravno, protive se ovom pristupu, čineći sve da zadrže svoj monopol - rekao je Vjačeslav Volodin.

Predsjedavajući Državne dume je naglasio da "svaka nacija treba da ima svoj put, svoje mogućnosti da planira budućnost, da se realizuje".

- Svaka država treba da ima pravo da bude suverena. Mi branimo svoj suverenitet, branimo sigurnost naše zemlje i učinili smo sve što je bilo moguće u okviru dijaloga sa Vašingtonom i drugim zemljama da je odbranimo političkim sredstvima - siguran je on.

Vjačeslav Volodin je podsjetio "do čega je dovela američka politika u Jugoslaviji, Iraku, Libiji, a sada se to manifestira u Ukrajini, gdje su nacisti došli na vlast kao rezultat državnog udara".

Stevandić je istakao ulogu Rusije u suprotstavljanju nacizmu.

- Svakako, ono što najviše veže naše narode je otpor nacistima. Mi smo narodi koji čuvaju uspomenu - rekao je on.

- Odnosi između naših zemalja se razvijaju zahvaljujući aktivnoj poziciji i interakciji naših šefova država. Dakle, u okviru parlamentarne dimenzije treba da odgovaramo ovoj dinamici odnosa - naglasio je Vjačeslav Volodin, objavljeno je na web stranici Državne dume.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...