DA LI JE RADOVAN KOVAČEVIĆ NEŠTO INDIREKTNO PORUČIO KONAKOVIĆU: "Postoji mnogo polja na kojima RS može uzvratiti istom mjerom i nećemo s mirom gledati..."

Kovačević je naglasio da je "mnogo polja na kojima možemo uzvratiti istom mjerom, a sigurno je da nećemo s mirom gledati na narušavanje interesa Srpske".

  • Politika

  • 25. Feb. 2023  25. Feb. 2023

  • 4

Delegat SNSD-a u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Radovan Kovačević rekao je da je put bh. entiteta RS kompromis, a da je na partnerima u vlasti na nivou države Bosne i Hercegovine da biraju.

"Shvatiti razlike znači i ne djelovati i biti uzdržan kada nema kompromisa, a u suprotnom kršite Ustav i zakone BiH", napisao je Kovačević na Twitteru reagujući na izjavu ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedina Konakovića da ne smatra da je prekršio Ustav time što je dao instrukciju ambasadoru Bosne i Hercegovine u UN Svenu Alkalaju o načinu glasanja u UN, iako za to nije bilo konsenzusa u Predsjedništvu BiH.

Kovačević je naglasio da je "mnogo polja na kojima možemo uzvratiti istom mjerom, a sigurno je da nećemo s mirom gledati na narušavanje interesa RS".

"Naš put je kompromis, vi birajte", poručio je Kovačević.

Konaković je juče izjavio da on i članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Denis Bećirović gledaju na jedan način, predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović i predsjednik Srpske Milorad Dodik na drugi način i da je upravo to test za njih.

"Ako ćemo se na tim stvarima ponovo konfrontirati i zaustaviti sve što je ljudima u BiH važno, nećemo se pomjerati naprijed. A ako shvatimo te razlike, mislim da ćemo se brzo pomjerati", rekao je Konaković.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...