KUĆA BEZ FASADE KRIJE TAJNU: Ko je zastupnik u NSRS-u kojeg napada Nebojša Vukanović... (VIDEO)

Njegova porodica kao i većina povratnika prošla je trnovit put koji je vodio preko logora u izbjeglištvo

  • Politika

  • 27. Feb. 2023  

  • 2

Politički protivnici i dio javnosti koji se vodi izjavama populista Amiru Hurtiću iz Grapske kod Doboja već je presudio, iako ga ne poznaju. Odmah nakon polaganje zakletve za narodnog poslanika u NSRS na njega se okomio Nebojša Vukanović

Za one koji ga poznaju Amirov ulazak u NSRS nije bio veliko iznenađenje. Jozo Tipurić i Aljo Hasančević sa njim godinama dijele tegobe povratničkog života i znaju da su Vukanovićeve optužbe kako je njegov politički napredak vezan za činjenicu da je bratić, amidžić, ili neki drugi bliži rod predsjednika BH Zelenih Sevlida Hurtića, aktuelnog ministra za ljudska prava i izbjeglice u Vijeću ministara BiH, isprazna priča.

- Vukanovićev napad i prihvatanje neprovjerenih činjenica od strane političara i analitičara u FBiH samo dokazuje koliko je teško biti političar u BiH. Mi u lokalnoj zajednici znamo ko je Amir Hurtić. Znaju to i svi povratnici u Doboj koji svoje povjerenje u njega godinama iskazuju kroz broj glasova koje dobija na izborima, kaže Hasančević.

Amir se u Grapsku, naselje koje danas broji oko 600 povratnika, vratio 2008. godine. Živi sa suprugom i dvoje djece. Da nije tipičan bosanskohercegovački političar pokazuje kuća bez fasade.

Povratnici mu vjeruju, zato je dva mandata bio gradski odbornik, a već duže vrijeme je i predsjednik Mjesne zajednice.

Njegova porodica kao i većina povratnika prošla je trnovit put koji je vodio preko logora u izbjeglištvo. Za Ljudski.ba Amir otvoreno govori o sebi i svom radu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...