"TEŽAK JE, S NJIM JE NEMOGUĆE RADITI": Denis Bećirović svoje saradnike šalje u nemoguće misije, misli da ga neko prisluškuje, a od sutra će imati novog šefa kabineta. Svi se pitaju dokad će i on izdržati!

Od Bećirovića su se već oprostila dva savjetnika, za medije i vanjsku politiku, a sada mijenja čovjeka i na najzahtjevnijoj poziciji, onoj šefa kabineta.

  • Mini market

  • 28. Feb. 2023  28. Feb. 2023

  • 4

Dinamični procesi se odvijaju u kabinetu člana Predsjedništva BiH dr. Denisa Bećirovića. Nakon što ga je poslije samo mjesec i po dana rada napustio savjetnik za medije novinar Amil Dučić, a na njegovo mjesto došao novi savjetnik, bivši novinar BHT-a Adis Deljković, te nakon što je savjetnika za vanjsku politiku Nerkeza Arifhodžića zamijenila dr. Hoda Dedić, od sutra će se dogoditi nova promjena u Bećirovićevom kabinetu. "Slobodna Bosna" saznaje da će od 1. marta mjesto šefa kabineta umjesto dr. Gorana Behmena preuzeti druga osoba,i to neko iz aktuelnog kabineta.

Zašto se član Predsjedništva BiH odlučuje za ovakve rokade i brze, hokejaške izmjene? Iz dobro obaviještenih izvora "Slobodna Bosna" saznaje da je član Predsjedništva BiH Denis Bećirović, najblaže rečeno, izuzetno zahtjevan šef koji često mijenja mišljenje tako da ni njegovi najbliži savjetnici ne znaju šta zapravo hoće. Naš izvor tvrdi da je rad s Denisom Bećirovićem skoro pa nemoguća misija jer takve zahtjeve pred njih postavlja.

"Vrlo je nesiguran i samim tim težak za saradnju. Ma ne težak, nego pretežak. Pred svoje saradnike postavlja izrazito teške, pa i nemoguće zadatke", reći će nam naš dobro obaviješteni izvor. Takoreći, iz prve ruke.

No, nije to jedini problem. Obaviješteni izvori tvrde da je dr. Bećirović ubijeđen da ga neko prisluškuje na radnom mjestu! Ne, iza vrata kabineta nego da su postavljene "bubice" po njegovom kabinetu koje sve snimaju. Danas su se čak mogle čuti šale kako će možda novi direktor OSA BiH Almir Džuvo doći u kabinet Denisa Bećirovića da „poskida“ bubice koje je „postavio“ njegov prethodnik Osman Mehmedagić. Ako postoje. Ovo je, dakako, šala, ali u svakoj šali ima nešto i istine.

Član Predsjedništva BiH trenutno je okružen sa šest savjetnika. Pored njega su dr. Goran Behmen koji je još danas šef kabineta, a od sutra će biti savjetnik za vanjsku politiku. Dr. Hoda Dedić, aktuelna savjetnica za vanjsku politiku, dr. Šahbaz Džihanović, savjetnik za ustavno-pravna pitanja, dr. Alija Kožljak, savjetnik za sigurnosna pitanja, dr. Mirza Kršo, savjetnik za ekonomska pitanja i mr. sci Adis Deljković, savjetnik za medije. Jedno od njih od sutra će voditi kabinet Denisa Bećirovića, a ko će to biti i koliko će potrajati na toj poziciji veliko je pitanje jer pozicija šefa kabineta Denisa Bećirovića, kao što se vidi, nije lak posao. Špekuliše se da bi Denisa Bećirovića uskoro mogao napustiti i savjetnik za ustavno-pravno pitanja Šahbaz Džihanović. I ovo smo pokušali provjeriti, ali se Džihanović nije javljao na telefon u svom uredu.

(D. O.)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...