NAKON SPORNOG SNIMKA OGLASILA SE OPĆA BOLNICA: Pomoćnica direktora Gavrankapetanovića će biti kažnjena! (VIDEO)

Iz bolnice se izvinjavaju pacijentici, a kažu kako im je politika jednak tretman prema svima.

  • Hronika

  • 28. Feb. 2023  28. Feb. 2023

  • 14

Crna hronika je danas objavila snimak iz Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“, a u kojem se vidi kako, dama koja se predstavlja kao pomoćnica doktora Ismeta Gavrankapetanovića, napada pacijenticu, piše portal Crna-hronika.info.

Naime, pacijentica iz Sarajeva (identitet poznat redakciji Crne hronike) se požalila na to što dotična uvodi druge pacijente preko štele, a nakon burne rasprave je pokušala oduzeti telefon pacijentici koja ju je snimala.

Sarajka je u prepunoj bolnici čekala na pregled kod interniste, endokrinologa i dijabetologa dr.med.Prim. Alme Mujanović-Narančić.

“Nas je možda bilo 15-20 u čekaonici ispred ordinacije doktorice Alme Mujanović-Narančić. I ja sam zadnja u redu. U tom trenutku dolazi pacijentica sa snimka, iza mene i ja pomislim, naravno čekat će red jer nas puno ima.

Onda dolazi pomoćnica direktora i uvodi je u ordinaciju preko reda. Moja prva reakcija bila je ta da sam otišla do recepcije i pitam sestricu kako mogu preko reda da ulaze. Odgovorili su i kratko da se obratim doktorici.

Moja druga reakcija bila je, da vadim telefon iz ruke, i počinjem snimati video. Pokucam na vrata i počinjem dijalog. Odmah je počela vrištati na mene. Dotična sa snimka mi govori da ja ne znam ko je ona, gura me i istjeruje iz ordinacije. Nakon toga sam je prijavila policiji”, izjavila je ogorčena Sarajka za portal Crna-Hronika.

Nakon snimka koji smo objavili, oglasili su se iz Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“. Kažu da će kazniti dotičnu gospođu, ne otkrivajući njen identitet.

Iz bolnice se izvinjavaju pacijentici, a kažu kako im je politika jednak tretman prema svima.

“Uprava Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš”, nakon što je objavljen snimak u medijima o neprimjerenom ponašanju naše uposlenice, upućuje duboko izvinjenje pacijentici”, naovode u saopćenju.

Generalna politika i opredjeljenje naše ustanove, dodaju, jeste maksimalna posvećenost i jednak tretman svih pacijenata te će u skladu s takvim opredjeljenjem, prema uposlenici koja je svojim ponašanjem narušila ugled ustanove biti pokrenut disciplinski postupak i poduzete mjere predviđene važećim propisima, a u skladu sa Kodeksom ponašanja i odgovornosti uposlenih.

“Još jedanput se, u ime svih uposlenih, izvinjavamo pacijentici i naglašavamo našu odlučnost da nastavimo raditi u najboljem interesu svih građana koji potraže pomoć u Općoj bolnici”, zaključeno je u saopćenju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...