"ZLATNI LISTOVI VISE SA STROPA": Ruski medij otkrio sočne detalje o slatkom životu Vladimira Putina i mlade ljubavnice

Vladimir Putin navodno živi s djevojkom gimnastičarkom na golemom, dobro čuvanom seoskom imanju s nekoliko raskošnih palača i igralištem za njihovu malu djecu, prema istraživanju Proekt medije, koje prenose svjetski mediji

  • Svijet

  • 01. Mar. 2023  

  • 1

Alina Kabaeva, 39-godišnja olimpijska prvakinja u ritmičkoj gimnastici koju se dugo povezivalo sa 70-godišnjim ruskim čelnikom, živi u vili na Putinovom imanju na Valdajskom jezeru, oko 400 kilometara sjeverozapadno od Moskve, navodi izvješće ruske istraživačke stranice Proekt media. Ruski predsjednik navodno je svojoj ljubavnici kupio imovinsko carstvo vrijedno 120 milijuna dolara putem crnog fonda kojem je sjedište na Cipru, izvijestila je stranica. Izgradnja vile započela je 2020., a dovršena je dvije godine kasnije, prenosi Yahoo News podatke iz istraživanja.

LJETNIKOVAC OD DRVETA

Na gotovo 13.000 četvornih metara ljetnikovac je u potpunosti izgrađen od drveta u stilu ruske dače. Gradnju je izvela tvrtka u vlasništvu Jurija Kovalčuka, ruskog poduzetnika poznatog i kao 'Putinov bankar'. Neimenovani dužnosnici rekli su za Proekt da su vidjeli djecu u prostorijama, a satelitske slike snimljene između 2016. i 2020. pokazale su igralište u šumi za koje se vjeruje da je izgrađeno za obitelj. Ovo područje često posjećuju daleki ženski rođaci gospođe Kabaeve, opisani kao njezine pratilje. Pratitelji također navodno posjeduju nekretnine na tom području.

Kuća u kojoj Kabaeva navodno živi nalazi se samo 800 metara od Valdaija, Putinove najbolje čuvane i najprivatnije rezidencije, gdje on gotovo nikada ne održava javne sastanke. Fotografije te vile, koje su procurile zahvaljujući građevinskom direktoru koji je radio oko kuće do 2005., pokazuju raskošne interijere navodno inspirirane Putinovom ljubavlju prema njegovom rodnom gradu Sankt Peterburgu i njegovom muzeju Ermitaž iz osamnaestog stoljeća.

Jedna slika navodno prikazuje predsjednikovu radnu sobu ukrašenu raskošnim namještajem od mahagonija i sa sigurnim fiksnim telefonima koje koriste najviši dužnosnici Kremlja. U drugoj prostoriji mogu se vidjeti pozlaćene stolice raspoređene oko staklenog stola i sferičnog lustera, sa zlatnim listovima koji vise sa stropa. Gostima u kući bilo je rečeno da pruže ruku i uzmu jedan, tvrdio je izvođač. Još jedna fotografija prikazuje masivni luster ukrašen rubinima. O postojanju vile prvi je 2021. izvijestio tim Alekseja Navaljnog, zatvorenog ruskog oporbenog čelnika, koji je tvrdio da su proračunska sredstva korištena za iznajmljivanje imovine od Kovalčuka. I ruski predsjednik i Kabaeva više su puta zanijekali da su u vezi.

Neimenovani dužnosnici koji su prisustvovali Putinovim privatnim zabavama rekli su da njih dvoje nikada nisu vidjeli zajedno, ali ne sumnjaju da su u vezi, rekavši da su samo najviši časnici u predsjednikovom osiguranju bili upoznati s detaljima njihova dogovora. Kao još jedan znak njezine bliskosti s Putinom, Kabaeva je 2014. imenovana za voditeljicu ruske Nacionalne medijske grupe, rasprostranjenog medijskog holdinga u vlasništvu Kovalčuka, unatoč tome što nije imala relevantno iskustvo. Položaj joj osigurava godišnji prihod od oko 8,6 milijuna funti.

INFORMACIJE ZVIŽDAČA

Istraga se oslanjala na dokumente koje je dostavio neimenovani zviždač opisan kao izvršni direktor u 'poslovnom carstvu jednog od predsjednikovih najbližih prijatelja' koji je bio izravno uključen u upravljanje tvrtkom sa sjedištem na Cipru koja se koristila kao crni fond za predsjednika. Zviždač je kontaktirao novinare jer je bio ogorčen ruskom invazijom na Ukrajinu i rekao da ruski režim "mora biti zaustavljen".

Dokumenti koje je pregledao The Proekt otkrili su kako su Putinovi bliski prijatelji i njihove tvrtke upumpavali novac u Ermiru, ciparsku tvrtku, koja je kasnije korištena za kupnju luksuznog imanja za potrebe Putina i njegove obitelji. Ruskog čelnika optuživali su i za zgrtanje dobiti od prodaje popularne robne marke votke nazvane po njemu koja se pojavila na tržištu početkom 2000-ih. Prava vlasništva nad votkom više su puta prenosila njegov prijatelj iz djetinjstva Arkadij Rotenberg i tvrtka sa sjedištem na Cipru. Samo bi od prodaje votke Putin zaradio najmanje pola milijuna dolara između 2004. i 2019., prema procjenama Projekta.

Poznata po svom tajnovitom načinu života, Kabaeva je otkrivena kao vlasnica i brojnih drugih luksuznih nekretnina diljem Rusije, uključujući penthouse u Sočiju na Crnom moru za koji se vjeruje da je najveći stan u Rusiji. Dok je stan nakratko bio na prodaji, 3D vizualizacije dostupne na internetu pokazale su njegove vrhunske luksuzne interijere poput blagovaonice s mramornim podovima i zidovima i pozlaćenim ogradama na stepenicama između katova. Imovina gimnastičarke bila je upisana na ime njezine rodbine, uključujući baku.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...