IZ WOLFSBURGA, NA STRUJU: Redizajniran je Volkswagneov električni kompakt, problem bi jedino mogla biti cijena... (FOTO)

Top model ostaje ID.3 Pro-S s baterijom od 77 kWh. To povećava domet do 546 kilometara. 

  • Auto

  • 02. Mar. 2023  

  • 0

Nakon dvije i pol godine na tržištu, ID.3 je doživio redizajn i tako reagirao na feedback tržišta. Prije svega, naglasak je na kvalitetnijim materijalima u unutrašnjosti. Osnovni koncept, dizajn interijera i pogonska jedinica ostali su netaknuti. Što se dizajna tiče, promijenjen je izgled prednje maske. Bočni otvori namijenjeni su usmjeravanju aerodinamičkog protoka zraka oko prednjih točkova. Tu su i nova stražnja svjetla.

alt

U kabini, tamo gdje je prije tvrda plastika dominirala, sada se nalazi pjenasta plastika. Veliki 12-inčni infotainment ekran i središnja konzola s držačima za čaše i dva USB priključka bit će standardni u svakom VW-u ID.3  Klizne funkcije za kontrolu temperature i glasnoću hi-fija ostaju sve do 2024. godine kada će VW dobiti novi sistem infotainmenta i komandi u unutrašnjosti. Novi model isporučuje se s najnovijom verzijom softvera koji se može kontinuirano ažurirati bežično. Sistem se uvijek ažurira putem interneta.

alt

Volkswagen se i dalje oslanja na električni motor od 150 kW (204 KS) i 310 Nm s pogonom na stražnjoj osovini. Zasad osnovna baterija ima neto kapacitet od 58 kWh i omogućuje domet do 426 kilometara (WLTP). Top model ostaje ID.3 Pro-S s baterijom od 77 kWh. To povećava domet do 546 kilometara. Još je u planu ulazna varijanta s manjom baterijom od 45 kWh. VW je već najavio sportski model ID.3 GTX za 2023. godinu.

alt

Početni model košta 43.995 eura. Do sada je najjeftiniji ID.3 bio dostupan za 38.060 eura. Prve isporuke bi trebale krenuti na ljeto ove godine.

alt

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...